Novi album za Maksima Mrvicu

2242

Nakon velikog uspjeha s albumima “The Piano Player” i “Variations Part 1&2”, koje su redom osvajale zlatne i platinaste naklade u Hrvatskoj, Maksim Mrvica snimio je i svoj treći album za EMI Classics pod nazivom “A New World“. Na novom albumu Makism ponovo udružuje snage s Tončijem Huljićem, kompozitorom i producentom s kojim surađuje od početka karijere. Album je u prodaji od 7. studenog, a najavljuje ga novi singl “Nostradamus“.

Novi album donosi još jednu raznoliku paletu klavirskih kompozicija, od romantičnih melodija u “Somewhere In Time” i “Deborah’s Theme”, pa do energijom nabijenih poput “Nostradamus” i “Mojito”. Nisu izostale ni ovoga puta klasične kompozicije poput “The Flower Duet”, “Ride Of The Valkyries” i Dvoržakova “New World Concerto”, aranžirane od strane Johna Lenahana. I na novom albumu Maksim je okupio respektabilnu ekipu glazbenih majstora, među kojima je i Jonathan Allen iz Abbey Road studija, koji je dosad radio s najvećim imenima klasične glazbe poput Marthe Argerich i Placida Dominga.

O svom uspjehu Maksim kaže: “Potpuno me iznenadilo u kako velikom broju i s kakvim entuzijazmom je svjetska mlada publika reagirala na moju glazbu. Moja je ambicija oduvijek bila da svoju ljubav prema klasičnoj glazbi prenesem putem koncerata i studijskih snimaka na ljude širom svijeta, pa mi je ovo sve na neki način i ostvarenje sna”. Theo Lap, jedan od vodećih ljudi EMI Classics za Mrvicu kaže: “Maksim je dinamična i inventivna glazbena persona. Poštujemo i divimo se predanosti i ustrajnosti koju je pokazao na svoju prva dva albuma za EMI Classics, te se nadamo nastavku fantastične suradnje s njim i na novom albumu”.

Muziku podržava

Sa svojom kopijom novog Maksimovog albuma moći ćete doći do ekskluzivnih sadržaja na Maksimovim službenim internet stranicama www.maksimworld.com , a to su note za teme “Claudine”, “Kolibre” i “Nostradamus”. Kako se u dodatnom sadržaju albuma nalaze i matrice istih pjesama, mladi pijanisti mogu uz ovaj CD i zasvirati neki od Maksimovih hitova. Uz sve ovo na interaktivnom dijelu albuma nalazi se i EPK/kratki film u kojem Maksim priča o novom albumu – “A New World”.

Popis pjesama:
1. Desert Skies
2. Nostradamus
3. Dido’s Lament
4. The Flower Duet
5. Ride Of The Valkyries
6. Tosca
7. Somewhere In Time/The Old Woman
8. Intermezzo
9. New World Concerto
10. Blue Balloon
11. Deborah’s Theme
12. Bossa Fever
13. Still Waters
Bonus Material:
14. Claudine (backing track only)
15. Kolibre (backing track only)
16. Nostradamus (backing track only)
+ EPK For The “Album A New World” – Enhanced Element

Muziku podržava