Novi album u počast Jimiju Hendrixu

Avatar
1399

Album pod naslovom “Power of Soul“, zamišljen kao odavanje počasti jednom od najvećih glazbenih legendi Jimiju Hendrixu, trebao bi se pojaviti u svibnju sljedeće godine. Cijeli je projekt ideja Jimijeve polusestre Janie koja je izjavila da je većina albuma izdanih u počast njenom polubratu bila okrenuta rock strani njegove glazbe, dok je ona ovaj album zamislila više u R&B i soul štihu.

“Power of Soul”, nazvan prema istoimenoj Hendrixovoj pjesmi, trebao bi sadržavati izvedbe cijelog niza poznatih glazbenika kao što su Prince, Seal, Santana, George Clinton i Bootsy Collins, Eric Clapton, Musiq i mnogi drugi.

Pjesme Stinga, John Lee Hookera, Chaka Khan i Kid Rocka, Georgea Dukea i Cee-Lo se također spominju kao mogući kandidati za uvrštenje na album. Ovo, naravno, nije prvi album izdan u počast Jimiju Hendrixu. Warner Bros. su početkom devedesetih izdali album nazvan “Stone Free”, koji je sadržavao Hendrixove obrade u izvedbi Soundgardena, The Cure, Claptona, Buddy Guya, Seala i drugih.

Muziku podržava

Hendrixova polusestra Janie također je dodala: “da se sprema i Hendrixov DVD za kraj sljedeće godine, ali detalji oko toga još nisu poznati.”

Dosada potvrđene pjesme koje će se naći na albumu su:

– Prince – ‘Purple House’ (preimenovana ‘Red House’)

– Musiq – ‘Are You Experienced?’

– Earth, Wind and Fire – ‘Voodoo Chile’

– Santana – ‘Spanish Castle Magic’

– Seal i Jeff Beck – ‘The Wind Cried Mary’

– George Clinton i Bootsy Collins – ‘Power of Soul’

Muziku podržava