Novi album The Culta mogao bi biti ‘prljav’

1540

Prošlogodišnje oživljavanje karijere grupe The Cult i gotovo 80 koncerata na 3 kontinenta, ponovno je pokrenulo interes za njihov rad, a oči su posebno uprte na novi materijal koji se trenutno radi. Billy Duffy, gitarist The Culta, nedavno je s nekoliko sitnih detalja smanjio obujam tajnovitosti vezanih za novi album.

Prema njemu, prošlogodišnjim trudom benda, temelji su idealno pripremljeni za novi album – njihov prvi nakon “Beyond Good And Evil” iz 2001. godine.

Bez obzira što nije govorio o mogućem datumu izlaska, izjavio je da “svaki album The Culta poprimi vlastiti život, te iako je prerano govoriti o životu ovog, zato što je u formativnoj fazi, svejedno se iz njega osjeća prljavost, mogao bi biti trashy“.

Muziku podržava

I tako, dok traje preprodukcija i dok Duffy uživa u kreativnom radu na novom albumu, detalji oko mogućeg producenta i datuma izlaska još uvijek ostaju nepoznanica. Da podsjetimo, do sada su The Cult, između ostalih, radili s Rick Rubinom (“Electric” 1987.) i Bobom Rockom (“Sonic Temple” 1989., “The Cult” 1994. i “Beyond Good And Evil” 2001.).

U korist novom albumu ide i činjenica da je Ian Astbury nedavno prekinuo rad s Manzarekom i Kriegerom u The Doors projektu Riders On The Storm, pa se potpuno može posvetiti vlastitom materijalu s The Cult.

Dok ne doznamo nešto više oko novog albuma, podsjećamo da krajem travnja izlazi DVD “Live At Irving Plaza” s prošlogodišnje “A Return To Wild” turneje, snimljen u studenome u New Yorku.

Muziku podržava