Novi album Simply Reda u prodaji

1271

Najnoviji album – “Simplified” britanske pop skupine Simply Red, čija karijera traje već 21 godinu, donosi 12 pjesama, od kojih su 3 potpuno nove (“Smile”, “Perfect Love” i “A Song For You”) dok su ostale već provjereni hitovi, koji se na ovom albumu nalaze u novom ruhu, odnosno, kako sam naziv albuma govori, pojednostavljenom ruhu.

“U posljednje vrijeme imao sam više prilika biti pozvan izvesti stari materijal uz samo klavirsku pratnju i ono što me iznenadilo je kako su pjesme odskočile u tim uvjetima” govori pjevač sastava Mick Hucknall o počecima rada na albumu.

“Primjerice, u originalnoj formi pjesmom “Your Mirror” dominira zvuk klavijature ’80-ih. Nova verzija gotovo ju pretvara u potpuno novu pjesmu, otvoreniju i sadržajniju. Isto se dogodilo i s “Fairground” – nova verzija je eterična, zvuči kao pjesma grupe Wather Report. Zaista je bila velika radost otvoriti stari katalog u novom ozračju, davati mu novi identitet” objašnjava Mick te dodaje. “Cilj mi je bio sve odabrane stare pjesme nanovo prezentirati na bezvremen način, radije nego da predstavljaju vrijeme u kojem su prvotno predstavljene”.

Najavni singl je pjesma “Perfect Love” na kojoj vokalno gostuje havanska pjevačica Danae. Sam Mick prvi puta je posjetio Kubu ovog ljeta, zbog velikih priprema za koncerta Simply Reda koji će se održati u prekrasnom povijesnom ambijentu Gran Teatra, prostoru koji je do ove prilike ugošćavao isključivo operne i baletne izvedbe. Koncert u Havani, koji će Simply Red održati u nadograđenoj postavi tj. uz čitavu lepezu lokalnih glazbenika i plesača, bit će objavljen i na DVD izdanju do kraja godine.

Muziku podržava