Novi album Ramireza izlazi na praznik rada

1627

Godinu i pol dana nakon objavljivanja istoimenog debitantskog albuma za koprodukciju etiketa DOP Records i Menart, zagrebačka rock skupina Ramirez zgotovila je materijale za nastavak diskografske karijere i prvog dana svibnja objavit će “Copy/Paste“.

Nakon izuzetno pozitivnih reakcija domaće kritike za prvijenac grupa je ponovila suradnju s producentom Denykenom i nakon višemjesečnog snimanja izašla iz studija puni vjere u novi materijal koji proglašavaju boljim od prethodnika i naglašavaju kako su iznimno zadovoljni postignutim rezultatima.

Čitav proces snimanja novog albuma mogli ste u interaktivnoj formi pratiti kroz blog zapise frontmena Aljoše Šerića na stranicama nezavisnog pop kulturnog web portala DOP Magazina (www.dopmagazin.com), međutim nije tajna kako je glavna tematska preokupacija Ramireza ostala promatranje iz raznih rakursa veze dvoje ljudi, njihovih ljubavnih i inih uspona i padova.

Muziku podržava

Zašto se album zove “Copy/Paste” odgovara pjevač, autor i gitarist grupe Aljoša Šerić: “Iza naslova “Copy/Paste” se ne krije nikakav mjesecima promišljani koncept. Poruka jest donekle i autoironična, ali osim toga upućuje na činjenicu da se čitava povijest kulture i umjetnosti bazira na ‘copy/paste’ ili ‘cut and paste’ pristupu. Takvo što je upravo najizraženije u pop kulturi i još specifičnije u formi pop ili rock pjesme. U srži svake inovacije je imitacija kao ishodište.”

Prvi singl koji će najaviti album pjesma je “Ništa posebno” za koju će tijekom ožujka realizirati video spot u suradnji s provjerenim prijateljem Andrejom “Ganjom” Korovljevom s kojim su već snimili spot za singl “Otjeraj me”. Uskoro će biti lansiran i web site skupine na kojem ćete se moći dodatno informirati o svemu što ste trebali i niste trebali znati o Ramirezu.

Popis pjesama:
1. Copy/paste
2. Amerika
3. Lana Croft
4. Yo La Tengo
5. Tvoj
6. ZOO
7. Loš (treća)
8. Ništa posebno
9. Lunapark
10. 1:1
11. Bijela svjetla i veliki zvučnici
12. Mačke gazdama, žene muškarcima
13. Disko
14. Odjavna

Muziku podržava