Novi album Nebojše Buhina “10 guitar stories”

2380

Vrhunski instrumentalni glazbenik Nebojša Buhin objavio je svoj novi album “10 guitar stories” u izdanju diskografske kuće Dallas Records. Sve pjesme na albumu autorski su rad Nebojše Buhina osim obrade “Can’t find my way home”, koju u orginalu izvodi Steve Winwood. Pjesme koje se nalaze na ovom albumu nastale su u raznim gradovima u protekle dvije godine. Mnoge od njih, kaže autor, izgubile su svoje orginalno značenje, ali se nada da će se ipak svidjeti publici.

Nastanak ovog iznimnog albuma svojim su umijećem omogućili i gostujući glazbenici. Inusa Dawuda otpjevao je temu “New Shoes”, Dijana Maleš pjevala je u “Babe again”, a Žarko Hajdarhodžić odsviro je flauu u temi “Closer”. Aranžmane pjesama potpisuju Gojko Tomljanović, Nebojša Buhin i Dražen Buhin. Album “10 guitar stories” snimljen je u “Studiju Forte” u Zagrebu, a miksao i producirao ga je Gojko Tomljanović. Na albumu sviraju: gitara-Nebo, klavijature-Gojko Tomljanović, bas-Alen Svetoperić, bubnjevi-Damir Šomen, udaraljke-Borna Šecar.

Nebojša Buhin – biografija

Muziku podržava

Nebojša Buhin glazbom se bavi od 1984. godine, kada na nagovor prijatelja kupuje prvu gitaru. Prvi band osniva tri godine kasnije s bratom Draženom. Agnus Day band ostavlja za sobom, nakon dvije godine postojanja, samo demo snimke. Devedesete će Nebojši biti desetljeće glazbene afirmacije. Počinje svirati u Big Bandu u Bjelovaru, kao jedini samouki glazbenik u orkestru. Iz Big Banda 1991. godine nastaje septet Sigma Jazz Band koji već iduće godine osvaja prvu nagradu na “Proljetnoj reviji jazza” u Zagrebu. Sigma opstaje još pune dvije godine, a ’93. godine nastupili su na jazz festivalu u Rosignolu. Nakon odlaska iz Sigme Nebo usporedno svira u raznim bandovima i završava fakultet. Vrlo često gitaru zamjenuje bas gitarom koja tada postaje njegov zaštitni znak. Ovaj vrhunski instrumentalist za svoje projekte svira sve žičane instrumente. Tijekom devedesetih ovaj je glazbenik nastupio na više od 120 koncerata diljem Europe.

Prvi samostalni album “Bejb” , Nebo snima 1999. godine. Radi se o projektu koji je realiziran uz pomoć Zorana Haraminčića- Hare, Krunoslava Levačića i Zlatana Došlića. Godinu dana kasnije Nebo u Hamburgu radi kao studijski glazbenik za Adagio Productions, vlasnika Eddya Christoffera s kojim i danas surađuje.

10 guitar stories

1.Intro -old shoes

2.New shoes

3.Would you?

4.Can’t find my way home

5.Ghost train

6.Illusion

7.Healing touch

8.Memories

9.Closer

10.Babe again

Muziku podržava