Novi album Morriseyja već dobio status kultnog

Muzika. hr - Glasno i jasno!
1416

You Are The Quarry“, novi i sedmi solo album legendarnog Morriseyja, izlazi 17. svibnja ove godine i to za Attack, podetiketu Sanctuaryja. Album je sniman u Los Angelesu i Londonu, pod producentskim vodstvom Jerry Finna (Blink 182, Green Day i AFI). “You Are The Quarry” najbitniji je Morriseyjev uradak, barem nakon “Vauxhall & I” i debi albuma “Viva Hate”.

Ovo je prvi njegov album snimljen u studiju sa bendom. Na toj je promijeni u kreiranju inzistirao upravo Jerry Finn: “Umjesto da pokušamo kreirati glazbu oko vokala, cijeli je bend bio u studiju u isto vrijeme, što je naveliko olakšalo kreativni process”. O novome albumu ‘neprilagođeni’ Morrisey kaže: “Nema baš nikakve veze sa prošlosti. Ovo je puno svijetliji album. Okrenuo sam novu stranicu. Ovaj je album dinamičan i ne mogu biti sretniji rezultatom”, te nadodaje: “Htio sam puno glasniji album. Sa Jerryjem su me upoznali zajednički prijatelji. Ulio mi je puno povjerenja. Nije ga lako zadovoljiti i uporan je u ostvarivanju svojih zamisli. Točno zna što želi. Upravo on je kreirao zvuk kojega sam čuo u vlastitoj glavi”.

Najavni singl “Irish Blood, English Heart” zajedno sa pjesmom “The First Of The Gang To Die” i prije službene objave, koncertnom live izvedbom u dvorani Royal Albert stekle su gotovo mitski status, tjerajući suze na oči mnogobrojnoj publici. Kultni Morriseyjev status potvrđuje i rasprodaja 15.000 ulaznica u rekordnih 84 minuta za rođendanski koncert u rodnome Manchesteru, 22. svibnja.

Muziku podržava

Morriseyjev utjecaj na pop glazbu je neupitan. Kao pjevač grupe The Smiths, jednog od najutjecajnijih bendova 80-ih, osvijetlio je put mnogim sadašnjim alternativnim rock zvijezdama. Prodao je milijune ploča diljem svijeta. Koncerti mu se rasprodaju u svega nekoliko desetaka minuta, unatoč činjenici da od 1997. nije objavio album. Novi je album još jedan u nizu koji će osvojiti na tisuće novih obožavatelja. “Album “You Are The Quarry” sadrži za svakoga ponešto. Nisam se želio ponavljati na novome albumu. To je tako dosadno!”, zaključuje Morrisey.

“Irish Blood, English Heart”

Irish blood, English heart

This I’m made of

There is no one on earth I’m afraid of

And no regime can buy or sell me

I’ve been dreaming of a time when

to be English is not to be baneful

to be standing by the flag, not feeling shameful

racist or racial

Irish blood, English heart

this I’m made of

There is no one on earth I’m afraid of

And I will die with both of my hands untied

I’ve been dreaming of a time when

the English are sick to death

of Labour, and Tories

and spit upon the name Oliver Cromwell

and denounce this royal line that still salute him

and will salute him

Forever…

0 Shares
Muziku podržava