Novi album Morosina za novu etiketu Croatia Recordsa

1221

Novim albumom Livia Morosina, “Livio Morosin“, Croatia Records predstavlja novu etiketu pod nazivom Croatian Roots Music, u okviru koje će na jesen izaći i nova izdanja Miroslava Evačića i Cinkuša, a nova etikete će osim u Hrvatskoj biti predstavljena i u svijetu, na ovogodišnjem Womexu i Popkommu.

Najnoviji glazbeni uradak ovog istarskog kantautora donosi 17 pjesama, te dvije bonus skladbe. O novom albumu Livio kaže: “Novi album donosi presjek moga rada i razmišljanja u posljednjih nekoliko godina. Album je raznolik, ima različitih stilova glazbe. Napravio sam 70-tak minuta glazbe u koju sam uklopio pjesme koje su možda zaboravljene i od autora i od izvođača. Ovo je ploča za moderno vrijeme.

Motivi pjesama uzeti su iz naroda. Ja sam ih malo preradio, mogao bih reći i preporodio. Kada razmišljam o etno glazbi onda me zanima taj zvuk koji je potpuno drugačiji od svega što je trenutno na tržištu. Ovako kada koristim teme iz naroda, pronalazim ljepotu drugačijeg izričaja, a Hrvatska je bogata narodnom glazbom i bila bi prava šteta ne koristiti je.”

Muziku podržava