Novi album Metallice odgođen za rujan

domination
2432

Jedan od rijetkih bendova na svijetu koji se dosta komontno odnosi prema određivanju datuma izlaska novog, jako iščekivanog, albuma je Metallica.

Osim što smo već puno puta čuli vijesti kao novi album bit će žestok i melodičan, s dugim epskim metal pjesmama koje će puno više sličnosti imati s albumima “Master Of Puppets” i “Ride The Lightning” nego svježijima “Load” i “St. Anger”, najave su govorile da bi album trebao izaći u veljači 2008. godine, što bi iznosilo čak 5 godina od izlaska zadnjeg, kontroverznog i čudnog “St. Angera”, koji je bio i hvaljen i opasno pljuvan.

Nakon toga, Lars Ulrich najavio je da ga ipak možemo očekivati u travnju, a sada je bendov menađment fanovima odbrusio “album će izaći kad bude spreman, a uz to nije ni bio odgađan, jer nikada nismo ni izašli sa službenim datumom izlaska!“.

Muziku podržava

Svi relevantni izvori s vijestima o metal glazbi nekako su izračunali i pretpostavili da bi se to ipak definitivno trebalo dogoditi u rujnu, jer budući da je bend još uvijek u studiju, nije ni bilo realno za očekivati izlazak u travnju (a kamoli veljači).

Za svibanj i lipanj zacrtani su koncerti po europskim festivalima, a nakon toga album bi se trebao pojaviti u dućanima.

Kao utjehe svim fanovima, nije loše spomenuti da su zadnji put ovoliko vremena proveli u studiju snimajući legendarni “Black” album iz 1991., i da se u vrijeme čekanja mogu zaputiti na neki od njihovih ljetnih nastupa:
28. svibnja Slaski Stadium, Chorzow, Poljska
30. svibnja Pinkpop Festival, Landgraaf, Nizozemska
31. svibnja Electric Weekend, Getafe, Španjolska
3. lipanj Slavia Stadium, Prag, Češka
5. lipanj Rock In Rio, Lisabon, Portugal
7. lipanj Rock Am Ring, Nurburgring, Njemačka
8. lipanj Rock Im Park, Nurnburg, Njemačka

Muziku podržava