Novi album Mastodona

domination
1006

O Mastodonu, prog-sludge metalcima, se nakon zadnjeg albuma “Leviathan” i novog velikog diskografskog ugovora, priča da će snimiti album vrijedan da ga se uspoređuje s nekim od najlegendarnijih metal albuma ikada, priča se o novom “…And Justice For All” koji će pokoriti cijeli žestoki svijet.

Ovih dana, taj konceptualni album, nazvan “Blood Mountain” je snimljen s producentom Matt Baylesom (Isis, Norma Jean), a preostaje samo mixanje, odnosno posao za Rich Costeya (Audioslave, My Chemical Romance).

Album izlazi u kolovozu, a bubnjar Bränn Dailor ga opisuje: “Teško mi je govoriti o albumu, kada sam dio njega. Uvijek slušate od bendova da im je novi album najbolji u karijeri, ali zbilja se tako osjećam. Volim sve što j e Mastodon ikada napravio, ali ovo je ono što me trenutno fura. Nakon “Leviathana” kojeg smo napravili na temu Moby Dicka, “Blood Mountain” je obuhvatio osjećaje koji vas obuzmu kada se penjete na planinu i ne znate što će vam se dogoditi.

Muziku podržava

U šumi ste, izgubili ste se, umirete od gladi, halucinirate, bježite od čudovišta. Čista borba za život. U pjesmi “The Siberian Divide” junak se smrzava i halucinira i snježna vila mu poručuje da je u redu jesti vlastito meso. Tada ugleda auroru b orealis i misli da je to Bog, i to mu pomaže da se zagrije i uspije osvojiti planinski vrh.

Nadam se da ćemo sada započeti tu veliku prog revoluciju. Samo pogledajte, izlazi novi album Toola, novi album Isisa, novi album The Mars Volte, pa sad i mi. Nadam se da će to donijeti nešto dobro glazbi, al da neće postati nekakav pop. Bilo bi dobro da vam klinac u sobi pokušava naučiti pjesmu od Mastodona, a ne Linkin Parka. Zato što će ovo biti od srca, a li će biti i tehnički izazovno.”

Na albumu će se naći mjesta za mnoge njihove glazbene prijatelje, kao što su Scott Kelly iz Neurosisa, klavijaturist i frontman The Mars Volte, Ikey Owens i Cedric Bixler Zavala. Dok album ne izađe, bend će se već otisnuti na veliko metal putovanje sa Slayerom. Dailor još dodaje: “Svirat ćemo koncerte zauvijek! Svi će imati prilike vijdeti Mastodon milijun puta, sve dok svima ne dosadimo. Onda ćemo se maknut i i krenuti u studio i snimiti novi album.”

Popis pjesama:
Circle Of Cysquatch
Hunters Of The Sky
The Sleeping Giant
Bladecatcher
The Colony Of Birchmen
Pendulous Skin
The Siberian Divide
Capillarian Crest
Hand Of Stone
Crystal Skull
The Wolf Is Loose
This Mortal Soil

Muziku podržava