Novi album Lou Reeda

Avatar
1298

David Bowie gostovati će na novom albumu Lou Reeda. Naslovljen “The Raven“, album će biti, zapravo, Reedova interpretacija poezije Edgara Allana Poea, a uključivati će i čitanje Poeove pjesme u interpretaciji glumca Willema Dafoea, kao i Reedove stihove inspirirane ovim slavnim americkim piscem.

Izlazak albuma se očekuje u siječnju slijedeće godine, a Dafoeovo čitanje “Gavrana” već se može poslušati on-line na Lou Reedovom web-siteu. Kao dugogodišnji obožavatelj ovog gotičkog američkog pjesnika, Reed je već prije napisao kratak mjuzikl temeljen na Poeovom stvaralaštvu koji je bio izvoden u Hamburgu i koji je prošle godine sudjelovao na godišnjem izvodenju Poeovih djela povodom noći vještica, na kalifornijskom Sveučilištu.

Reed je izjavio da je, kada je dobio priliku da interpretira Poeova djela u glazbi i stihovima, ‘zgrabio tu priliku kao Rottweiler koji se otima za krvavu kost’. Na albumu će se kao gost pojaviti David Bowie, a kojem će se pridružiti i Laurie Anderson, jazz saksofonist/kompozitor Ornette Coleman, Anna i Kate McGarrigle i The Five Blind Boys of Alabama, kao i zvijezde “Pulp Fictiona”, Steve Buscemi i Amanda Plummer.

Muziku podržava