Novi album Iron & Winea

Stjepan Vrečko
1107

Nakon mini-albuma snimljenog s Calexicom i zajedničke turneje s njima, Iron & Wine tj. Sam Beam objavit će u rujnu novi album “The Shepherd’s Dog” kojeg kani ujesen promovirati dvomjesečnom sjevernoameričkom i europskom turnejom.

“Turneja s Calexicom bila je učinkovita. Sjajni su glazbenici, a ja sam već otprije znao kako želim napraviti jedan opušteniji, slobodniji album, onako nestašno razigran. Njihov utjecaj samo mi je pomogao u toj namjeri. Bit će ovdje valcera, baš kao i reggae i zapadnoafričkih utjecaja” rekao je Beam za Billboard.com

Novi album, kako kaže Beam, ima ‘akustičniji zvuk’ (ono što Calexico zove ‘wider sonic palette’) od bilo čega što je dosad imao priliku raditi. Osim toga, na albumu će gostovati Joey Burns i Paul Niehaus iz Calexica, Rob Burger (harmonikaš iz Tin Hat Tria) i Brian Deck (Califone).

Muziku podržava

Ovog ljeta objavit će najavni singl koji će uz jednu pjesmu sa samog albuma – a najvjerojatnije će to biti “Boy With A Coin” – sadržavati još dvije od četiri pjesme s kojima Beam nije bio u potpunosti zadovoljan, te su izbačene s finalne verzije “The Shepherd’s Dog”.

Svaka pjesma (izuzev “Carousel”) svoje korijene vuče od kostura i demo snimaka koje Beam postupno izbacuje s prijašnjih albuma već godinama.

“Ovo je prvi put da sam nakon snimanja pjesama imao prigodu uzeti malo vremena i preslušati što smo to doista snimili. Istina, trajalo je prilično dugo, ali samo zato što sam imao vremena.”

“The Shepherd’s Dog” nasljednik je albuma “Our Endless Numbered Days” iz 2004. koji je u SAD-u prodan u gotovo 200.000 primjeraka.

Popis pjesama:
Pagan Angel And A Borrowed Car
White Tooth Man
Lovesong Of The Buzzard
Carousel
House By The Sea
Innocent Bones
Wolves (Song Of The Shepherd’s Dog)
Resurrection Fern
Boy With A Coin
The Devil Never Sleeps
Peace Beneath The City
Flightless Bird, American Mouth

Muziku podržava