Novi album Asie nakon četiri godine

1205

Britanska skupina Asia, koja se, zajedno s Marillion, smatra najznačajnimjim neoprogresivnom rock formacijom u povijesti, nakon četverogodišnje pauze objavljuje novo studijsko ostvarenje.

Follow-up albuma “Silent Nation” (Inside Out, kolovoz 2004.), zove se “Phoenix“, a 14. travnja objavljuje ga nova izdavačka kuća, Frontiers Records. Album je sniman od ljeta prošle do početka ove godine, a producirali su ga sami članovi benda.

A poanta cijele priče oko novog Asiinog albuma upravo je u imenima članova. Naime, 2006. godine u bend su se vratili svi originalni članovi, koji su ga osnovali prije više od četvrt stoljeća, a prije toga redom bili u supervelikim britanskim bendovima.

Muziku podržava

Oni su Steven James Howe (gitara, Yes), John Kenneth Wetton (bas, vokali, King Crimson, Uriah Heep, Roxy Music), Carl Frederick Palmer (bubnjevi, Emerson, Lake & Palmer) i Geoffrey Downes (klavijature, The Buggles, Yes). Tako se su nako dvadeset i tri godine ponovno okupili, a nakon dvadeset i pet snimili album u originalnoj postavi.

Oni su tijekom 2006. i 2007. godine održali svjetsku turneju, s koje je snimljen live CD/DVD “Fantasia: Live In Tokyo”, da bi ljeti prošle godine započeli sa snimanjem novog albuma.

Posljednji album snimljen u ovoj, izvornoj postavi, zove se “Alpha”, a izašao je 26. srpnja 1983. godine. Taj je album dosta dobro prošao na tržištu, no ne kao i debitantski, nazvan kao i bend, koji je 1982. godine bio najprodavaniji album na svijetu, a na prvom mjestu Bilboardove Top ljestvice proveo je devet tjedana.

Ponovno okupljanje originalnih članova označio je i povratak Rogera Deana, koji je crtao cover novog albuma “Phoenix”, baš kao i one za prva dva; “Asia” i “Alpha”. Prema najavama sa službene stranice, nakon izlaska albuma Asia kreće na novu veliku svjetsku turneju.

Popis pjesama:
Never Again
Nothing’s Forever
Heroine
Sleeping Giant / No Way Back / Reprise
Alibis
I Will Remember You
Shadow of a Doubt
Parallel Worlds / Vortex / Deya
Wish I’d Known All Along
Orchard of Mines
Over and Over
An Extraordinary Life

Biografija Asia

Muziku podržava