Sacha Baron Cohen se opet ludira i provocira, a Stephen King dobio je novu seriju. Izašla je i kontroverzna serija o osveti debeljuce, dobili smo miks ”Simpsona” i ”Igre prijestolja”, a u novu sezonu uplovio je i ”Better Call Saul”.

1”Who is America?”

Što reći nego – novi projekt Sache Barona Cohena, majstora satire i prerušavanja. U seriji od sedam epizoda Cohen glumi brojne likove: finskog YouTubera; profesora rodnih studija koji se mrzi jer je ‘bijeli muškarac’; talijanskog milijunaša; izraelskog stručnjaka za antiterorizam koji predlaže naoružavanje djece u vrtiću… Prerušen u te likove, Cohen je intervjuirao Bernieja Sandersa, Saru Palin te Dicka Cheneyja koji mu se potpisao na pribor za mučenje. Nakon što je u seriji razotkriven kao rasist, republikanski zastupnik Jason Spencer najavio je svoju ostavku. ”Who is America?” možete vidjeti na programu HBO OD i VIP NOW.

2”Castle Rock”

U ponudi HBO OD i VIP NOW je i nova serija koja se odvija u svijetu Stephena Kinga. Serija je nazvana prema imenu izmišljenog gradića koji je povezan s radnjom brojnih Kingovih djela: ”Cujo”, ”Tamna polovica”, ”Ono”, ”Potrebne stvari”… ”Castle Rock” je producirala kompanija J.J. Abramsa, Bad Robot Productions, a glavne uloge tumače Andre Holland, Sissy Spacek, Melanie Lynskey, Scott Glenn i Bill Skarsgard.

3”Insatiable”

Kontroverzna serija optužena je da posramljuje debele ljude i pokrenuta je peticija u kojoj se tražilo ukidanje serije – prije nego što ju je itko i vidio! Glavna junakinja je pretila cura koju stalno vrijeđaju zbog debljine, a kada naglo smršavi, odluči prijaviti se na natjecanje za misice i osvetiti se onima koji su je zlostavljali. Usprkos (uglavnom ideološkim) kritikama, mnogi ističu da je riječ o zabavnoj seriji punoj ludog i crnog humora, pa je već uspoređuju s kultnim filmom ”Heathers”.

4”Disenchantment”

Nova serija autora ”Simpsona” i ”Futurame”, Matta Groeninga! U središtu ove animirane srednjovjekovne priče je buntovna princeza Bean koja voli popiti, a društvo joj prate osobni demon Luci i avanturistički vilenjak Elfo. Serija je već nazvana spojem ”Simpsona” i ”Igre prijestolja” jer kombinira humor i srednjovjekovne scene mučenja i ubojstva. Ukratko – ova animirana princeza nije došla iz svijeta Walta Disneyja!

5”Nazovi Saula” 4 (”Better Call Saul” 4)

Nakon kraja nikad prežaljene serije ”Breaking Bad” počelo je snimanje prequel serije ”Better Call Saul” u kojoj je glavni lik muljatorski odvjetnik Jimmy McGill. Na Netflixu upravo možete pogledati prve dvije epizode četvrte sezone, nazvane  ”Smoke” i ”Breathe”. Radnja priče odvija se 2003., kada Jimmy pokušava preboljeti Chuckovu smrt.

6”Igrači” 4 (”Ballers” 4)

Nova sezona ”Igrača” opet istražuje ekstravagantan i luksuzni svijet profesionalnog američkog nogometa. Nakon što odbije kompromitirati principe i udruži snage s besramno bogatom braćom Anderson kako bi prebacio franšizu u Vegas, ove sezone Spencer (Dwayne Johnson) i njegov partner Joe Krutel planiraju proširiti menadžerski biznis i pokušavaju ući u posao s ekstremnim sportovima u Los Angelesu koji drži neovisni Lance Klians.

7”Nesigurna” 3 (”Insecure” 3)

Evo i treće sezone hvaljene humoristične serije autorice, scenaristice i glavne glumice Isse Rae. Serija prati dvije najbolje prijateljice Issu i Molly koje se nose s problemima na poslu, romantičnim eskapadama i neugodnim trenucima. Ova se sezona nastavlja dva tjedna nakon kraja druge, u kojoj su i Issa i Lawrence priznali krivnju za prekid. U novim epizodama Issa pokušava dovesti život u red radeći kao vozačica, a Molly se zapošljava u odvjetničkoj tvrtki, ali izgubi samopouzdanje kad automatski ne dobije zvjezdani status.

83 Shares