Nova postava Ashes You Leave za novi album

2230

Unutar riječkog metal benda Ashes You Leave, dogodile su se neke promjene, a svakako ona najvažnija predstavlja odlazak pjevačice Marine Zrilić, koja je članica benda od 2000. godine i s bendom je snimila jedan studijski album – “Fire”. Marina je odlučila nastaviti svoje glazbeno obrazovanje u Belgiji, te se sporazumni prekid suradnje nametnuo kao jedino moguće rješenje.

S obzirom na približavanje snimanja novog albuma vremena za gubljenje nije bilo i Ashes You Leave sa ponosom predstavljaju svoju novu pjevačicu, 18- godišnju Tamaru Mulaosmanović. Tamara je (sada već bivša) članica zbora Putokazi, a osim što ima ulogu pjevačice, na novom albumu biti će zadužena i za snimanje klavijatura. Također Ashes You Leave službeno potvrđuju i Igora Malobabića (iz benda Downfall) kao novog stalnog bubnjara.

Snimanje novog, petog, albuma započinje 15. ožujka u riječkom studiju G.I.S. (Urban, Let 3, Father…) i trajat će otprilike mjesec dana. Miksanje i mastering albuma započinje 25. travnja u slovenskom studiju DB Recordings, a za taj dio biti će zadužen Dali Sterniša poznat po radovima s grupama poput Siddharta, Dusk Delight, Fetisha…

Izlazak albuma očekuje se na jesen, a nakon izlaska slijedi velika koncertna promocija. Očekuje se da će, uz nastupe po Hrvatskoj, Ashes You Leave odraditi i najmanje dvije europske turneje, a najave govore i o premijernim nastupima van europskog kontinenta.

Muziku podržava

Sadašnju situaciju u i oko benda prokomentirao je gitarist Berislav Poje: “Prvih deset godina djelovanja Ashes You Leave je iza nas. Očekujem da će novi, mladi, ali i nevjerojatno talentirani članovi, unijeti dodatnu energiju u bend i da nas čeka zaista uspješan nastavak karijere. Vjerojatno su mnogi stekli dojam da se zadnjih godinu dana nije mnogo toga događalo s bendom, no istina je potpuno drugačija.

Svjesno smo se povukli sa scene kako bi se posvetili skladanju pjesama za novi album. Taj proces je sada završen i uvjeren sam da ono što slijedi je najbolji Ashes You Leave album ikada. Svi jedva čekamo snimanje i sam izlazak albuma kako bi se publika mogla i sama uvjeriti na što smo potrošili toliko vremena. Prvih deset godina benda bilo je odlično ali ono najbolje tek je ispred nas.”

Muziku podržava