Nova Laurie Anderson nakon devet godina

764

Cijenjena američka avangardna kompozitorica i umjetnica performansa, Laurie Anderson, sprema novi studijski album – “Homeland“, s pjesmama iz istoimenog projekta.

Andersonova je na “Homeland” turneji provela tri godine, gostujući po čitavom svijetu od Londona do Melbournea i Moskve, a nastupi su uključivali video radove, recitale, izvođenje pjesama i performans s njenim muškim alter-egom Fenway Bergamotom, koji se također pojavljuje na albumu, prenosi portal TwentyFourBit.

Album su producirali njezin suprug Lou Reed i suradnik Roma Baran, a na njemu će se naći pjesme s Tuva grlenim pjevanjem iz sjevernog Sibira, newyorški jazzeri, John Zorn na saksofonu, Kieran Hebden (Four Tet) na klavijaturama i Antony Hegarty.

Muziku podržava

“Homeland” će dotaknuti ‘inozemnu politiku SAD-a, torturu, ekonomski kolaps, eroziju osobnih sloboda, lošu zdravstvenu praksu, religiju i cinizam’ stoji u priopćenju.

Bit će to njezino prvo samostalno studijsko izdanje nakon devet godina staroga “Life On A String”, a očekuje se da će biti objavljeno sredinom lipnja.

Ostali detalji o njemu bit će obznanjeni uskoro.

Muziku podržava