Nova knjiga Stevea Earlea stigla na hrvatsko tržište

Muzika.hr
1086

Steve Earle jedan je od najznačajnijih i najutjecajnijih country-rock kantautora. Osim glazbenih uradaka, ni izleti u pisane vode nisu mu strani.

S ovog svijeta neću nikad otić živ” njegova je nova knjiga koju domaćoj publici predstavlja Šareni dućan.

Glazba je i dalje Earlova početna kreativna točka (jedan od glavnih likova novog romana je duh Hanka Williamsa), no autor je prerastao ulogu pukog kantautora, potvrdivši svoj status elokventnog buntovnika s razlogom, politički angažiranog komentatora i vještog pripovjedača.

Muziku podržava

“Tako je ovdje riječ o literarnom ostvarenju nedvojbene vrijednosti, čak i prema ne-glazbenim kriterijima, o znalački vodenojintrigantnoj priči o liječniku-ovisniku i njegovoj mističnoj pacijentici-iscjeliteljici, koja se zbiva u vrijeme ubojstva JFK-a.

Gruba je to i surova, ali i ljudski topla priča iz ‘crvene četvrti’ San Antonia u Teksasu, priča o grijehu, kajanju i iskupljenju do kojeg je katkada moguće stići najčudesnijim putevima. Pritom nekonvencionalnost, kreativna drskost i emotivna izravnost ostaju osobine na koje kod glazbenika, pjesnika i prozaika Stevea Earlea možete uvijek pouzdano računati.”

Knjigu po 79 kuna, možete nabaviti u glazbenoj knjižari Rockmark.

Muziku podržava