Nova britanska pop zvijezda

Muzika.hr
1587

Prošloga tjedna sa preko 100.000 prodanih primjeraka u prvom tjednu prvijenac Corinne Bailey Rae zasjeo na sam vrh britanske liste najprodavanijih albuma i samim time već sada ističe jaku nominaciju za naslov debi albuma godine.

Bilo je to nagovješteno već i sa EP-om “Like A Star” koji je po objavljivanju krajem prošle godine pobrao hvalospjeve kritike, dohvatio top 40 britanske ljestice prodaje, londonski Radio 1 u čak dvije svoje emisije imao ga je kao izdanje tjedna, a u kultnoj BBC anketi publika ju je proglasila najvećom nadom za 2006. godinu.

Ova 26-godišnjakinja pjevačica o svom albumu sama će reći da je mješavina svega: “Mislim da je album akustičan, pun atmosfere i da ima dušu. Teško mi je nabrojiti izvođače koji su utjecali na mene jer ih je puno i različiti su. Od Bjork i Massive Attack, do Jill Scott”.

Muziku podržava

Najavni singl “Put Your Records On” savršeno je pripremio teren uoči izlaska albuma, pretvorivši se u ultimativni hit singl koji tjednima ne silazi tjednima sa playlista radio postaja, a sada će posao nastaviti pjesma “Like A Star“.

Corinne Bailey Rae trenutno uživa u novostečenom statusu zvijezde pripremajući se za prvu samostalnu britansku turneju koja je unaprijed rasprodana, a nakon ljeta, imat ćemo je prilike vidjeti i u nekoj od europskih metropola.

Muziku podržava