Norther objavio kraj karijere

487

Finska metal skupina Norther objavila je da prekida karijeru dugu dvanaest godina.

Norther su mnogi kritičari i fanovi često uspoređivali sa Children Of
Bodom, nazivajući ih njihovim ‘mlađim’ bratom, prvenstveno zbog sličnog
subžanrovskog opredjeljenja, kao i zbog činjenice da oba benda dolaze iz
istog grada, Espooa.Potvrdu o kraju objavili su na svojoj službenoj stranici, obrazlažući je, uz ostalo, nemogućnošću usklađivanja obveza prema bendu, što se odrazilo i na održavanje turneja. Članovi benda također ističu kako to nije bila jednostavna odluka, ali da nema drame, bila je zajednička i svi ostaju dobri prijatelji. Posljednji nastup održat će 10. kolovoza na češkom festivalu Brutal Assault.

Norther je krenuo 1996. pod imenom Requiem, osnovali su ga gitarist/pjevač Petri Lindroos i bubnjar Toni Hallio, a nekoliko godina kasnije promijenio je ime u Decayed. Nakon brojnih komplikacija oko statusa, 2000. godine mijenja ime u Norther i od 2002. do 2011. objavljuje šest studijskih albuma, među kojima su neki, poput prva dva, “Dreams of Endless War” (2002) i “Mirror of Madness” (2003), bili poprilično zapaženi.

Muziku podržava

Petri Lindroos se 2004. pridružio Ensiferumu, radeći sa oba benda, 2009. godine se u potpunosti posvetio Ensiferumu, a na njegovo mjesto došao je Aleksi Sihvonen, pjevač još jednog ‘upokojenog’ finskog benda Imperanon. S njim je Norther snimio samo finalni album “Circle Regenerated” (2011.).

Kraj Nortera neće značiti i kraj glazbene karijere njegovih članova. Tako basist Jukka Koskinen nastavlja sa Wintersun i Amberian Dawn, pjevač Aleksi Sihvonen sa Medicated i Asx, gitarist Daniel Freyberg sa Naildown, bubnjar Heikki Saari sa Naildwon, Tuoni Amberian Dawn, a drugi gitarist Kristian Ranta sa svojim solo projektom.

Muziku podržava