Norah Jones i ‘njen’ bar bend objavljuju album

1553

Već slavljeni i opisani kao ‘najveći mali bar bend u New Yorku’ – The Little Willies objavit će istoimeni prvijenac 6. ožujka za Milking Bull Records, novu etiketu koju je pod okriljem EMI-a pokrenula Norah Jones. Grupu čine redom Lee Alexander (bas), Norah Jones (vokal, klavir), Jim Campilongo (gitara), Richard Julian (gitara, vokal) i Dan Rieser (bubanj). Bend se proslavio svojim glasovitim nastupima u malim barovima New Yorka, gdje su izvodili vlastite autorske stvari i obrade, koje su uvrštene i na ovaj album.

The Little Willies su nastali 2003. kada je 5 prijatelja, uključenih u sasvim različite glazbene projekte, odlučilo provesti večer zajedno svirajući omiljene pjesme u legendarnom The Living Room klubu u New Yorku, odakle je krenula i magija same Norah Jones, kao neosporno najveće zvijezde ove skupine. Nastupi su se s vremenom nastavili, a glazbenici shvatili da zajedno imaju neku posebnu kemiju koja je privlačila sve više ljudi.

Iako dolaze iz sasvim različitih krajeva Amerike (Texas, Kalifornija, Massachusetts, Delaware), svaku priliku koja je uključivala zajednički boravak u New Yorku koristili bi za sviranje. “Baš zbg toga što nitko od nas nije iz New Yorka, kada bi došli tu, shvatili bi da nam fali glazba uz koju smo odrasli. Originalna ideja bila je da sviramo samo obrade, no kako nam je svaki put bilo sve više zabavno, zaigrali smo se i počela je nastajati sasvim nova glazba” kažu članovi benda.

S vremenom su u set listu ubacivali sve više orginalnog materijala, a kada su Jones i Alexander izgradili vlastiti kućni studio, odlučili su ga krstiti upravo snimanjem prvijenca The Little Williesa.

Muziku podržava