Nina Romić na Akustici – Rockmark je postao Folkmark

1563

Korizma je vrijeme kontempliranja, tišine i preispitivanja vlastitih emocija. Upravo takvu, introspektivnu muziku demonstrirala je talentirana kantautorica nove hrvatske folk scene Nina Romić, koja je u pratnji svoje gitare i glasa, te vokala Ivane Lulić i basista Ivice Antunovića Naranče u prepunom Rockmarku evocirala sličice nostalgije, propalih veza i vlastitih sumnji.

Za vjerne poštovatelje Nininog rada Romić je u set-listu uvela nekoliko službeno neobjavljenih stvari, tako da se dobio mali uvid kroz ključanicu u njen nadolazeći treći album, a obradu “Dječakove pjesme” Satana Panonskog posvetila je jednom posjetitelju, inače mladiću starije dobi. Dojam je da će, osim ako u međuvremenu nešto opako ne skuhaju u studiju, treći album zvučati gracilnije i mirnije nego “Ptice” i biti pristupačniji nego “Daljine“.

Vožnja“i “Bicikl” određene su da budu novi singlovi i toplo su primljene među okupljenima, dok je “Opet” bio energetski vrhunac u nastupu.

Muziku podržava

Ivana Lulić i Nina Romić ljupko su kombinirale svoje glasove propuštene kroz diskretan eho, povremeno su zvučale baš kao Everly Sisters, dok je basist Antunović svoj instrument tretirao više kao glazbalo za atmosferu, a manje na uobičajen način, za podcrtavanje ritma.

Spomenuti trio dao je drugačije, no vrlo zanimljive verzije Nininih pjesama (možda je, na nivou slobodnog sudačkog uvjerenja, “Neonima” nedostajao još jedan melodijski instrument), te opravdao pruženu priliku da nastupaju u ovakvoj formaciji.

Nastavit ćemo držati palčeve da Nina Romić postane poznatija od Nine Morić.

Set-lista:
1. Vožnja
2. Pismo
3. Opet
4. Kraj mene
5. Dječakova pjesma
6. Neoni
7. Bicikl
8. Lice mjeseca
9. U mom malom mraku

Muziku podržava
Stisni