Nikol, Luka i Vedran akustično u Tunelu!

2098

Nakon kratkog zimskog sna, koji je više bio u proljetnom ozračju, i prazničnog odmora, Akustika se ponovno vraća na pozornice zagrebačkog Rockmarka i riječkog Tunela.

Prvo ovogodišnje Akusticiranje najavljujemo za 28. siječanj u Tunelu, uz trio Nikol, Luka i Vedran. Ova mlada i talentirana skupina glazbenika dolazi nam iz Pule, a čine ju Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić. Svo troje glazbom se bave još od ranih dana djetinjstva, a prva iskustva na pozornici dobivaju na nastupima studija glazbene kreativnosti “Čarobna frula”.

Nikol i Luka započinju zajedničko muziciranje kao dio psihodelične rock skupine Metanoia, s kojom nastupaju po pulskim caffe barovima, na festivalima HGF, RMF i Viva la Pola, pulskoj gitarijadi 2011. godine te u klubu Uljanik kao predgrupa bendu One Piece Puzzle.

Muziku podržava

S vremenom, Nikol započinje pisati kantautorske pjesme, okreće se akustičnom zvuku i održava nekoliko nastupa uz pratnju Luke. Budući da se novi projekt svidio njima, kao i publici, proširuju svoj sastav te im se u srpnju 2013. pridružuje i Vedran. Upravo su svoj prvi zajednički nastup u današnjem obliku održali u sklopu programa Akustika, na Terraneo festivalu prošle godine.

Potporu i priznanje za svoj kvalitetan rad dobili su i od Upravnog odjela za kulturu Istarske županije, koji im je kroz natječaj osigurao novčanu potporu od županije za daljnji nastavak kreativnog djelovanja.

Nikol, Luka i Vedran ovim Akusticiranjem će se po prvi put predstaviti pred riječkom publikom, a njihovu svirku, kao i daljnji nastavak sezone Akustike, s nestrpljenjem iščekujemo.

Sa svirkom započinjemo u 21.30, a ulaz je i dalje slobodan.

Vidimo se!

Akustika na mrežama:
Instagram | Facebook | Twitter


[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava