Tijekom iznimnog koncerta na INmusicu, ‘kejvovskog’ u pravom smislu riječi, za oko nam je zapela mlada djevojka s kojom je Nick Cave pjevao licem u lice. U kolektivnom ludilu koje je obuzelo više tisuća ljudi i trajalo preko dva sata izdvojila se djevojka koju je Nick pozvao na stage u svojoj tipičnoj maniri mračnog džentlmena.

Sljedećeg smo jutra odlučili potražiti informacije o stanovitoj djevojci i otkrili da je riječ o strastvenoj obožavateljici koja vodi i fan club na Instagramu. Iznenadila sam se kada sam otkrila da je riječ o sedamnaestogodišnjakinji s iznimnom strašću za Cavea, putovanja i glazbu, stoga sam odlučila kratko porazgovarati s njom.

Nick Cave Zagreb INmusic
Foto: Julien Duval

Jovana Vučković je komunikativna Beograđanka s velikim interesom za glazbu. Rado svira gitaru, čita, piše i otkriva novu i zanimljivu glazbu. Za tako mladu osobu ima jako razvijen glazbeni ukus, a svoju ljubav prema Caveu odlučila je podijeliti s drugim obožavateljima preko Instagrama. Otkrivajući jake potencijale društvenih mreža pronašla je mnogo istomišljenika. Kaže da se preko fan pagea povezala s brojnim drugim Caveovim obožavateljima i kolegama umjetnicima, ali i ostvarila nova prijateljstva. Zahvaljujući internetu i glazbi pronašla je prijateljicu u Meksiku s kojom često komunicira.

Ljubav prema Caveovoj glazbi rodila se kada je na Facebooku otkrila pjesmu “Henry Lee”. Strastvena energija koju dijeli s PJ Harvey u tom spotu očarala je tolike Caveove obožavatelje. Zbunjenost kojom odiše i duh nekog prošlog vremena čine ga rock ikonom, a u njegovom ponašanju postoji neka strahovita nježnost na koju su pali mnogi, pa tako i rock boginja PJ Harvey.

Jovana je prepoznala tu zastrašujuću privlačnost, a ipak, kako sama kaže “mogla sam osjetiti neku toplinu i nježnost“. Ovogodišnji INmusic ispunio je sva njena očekivanja, a na pozornici je djelovala samouvjereno kao da se nalazi u nekom svakidašnjem prostoru. Kada sam je pitala kako se osjećala, rekla je dijeliti energiju s njim bilo je uistinu čarobno te da je u tom trenutku osjećala kao da postoje samo ona, Cave i “muzika koja nas je kontrolirala… Jednostavno, sve je prštalo od emocija i energije. Nick u svojoj pjesmi ‘Jubilee Street’ pjeva: ‘I’m transforming, I’m vibrating, I’m glowing, I’m flying, look at me now!’ Tako nekako sam se i ja osjećala.”

Jovanu popratite na osobnom Instagram profilu i Caveovom fan pageu. Želimo joj puno sreće u budućnosti i još mnogo magičnih momenata.

351 Shares
Muziku podržava