Nepoznati napadači pucali na automobil Snoop Dogga

1311

Prema izvještajima iz policije Los Angelesa, u četvrtak oko 21 sat dogodila se pucnjava u kojoj je pucano na slavnog repera Snoop Dogga i njegovu pratnju. Incident se dogodio na Fairfax Avenue kada je na kolonu od pet auta otvorena paljba iz auta koji je dolazio iz suprotnog smjera. Pucala su trojica crnih muškaraca. Pogođena su dva automobila, a ranjen je jedan bodyguard koji je dobio metak u leđa.

Glasnogovornica policije Don Cox potvrdila je da je Snoop Dogg imao sedam tjelohranitelja, od kojih su petorica policajci iz Inglewood School Districta koji nisu bili na dužnosti. I ranjeni muškarac je policajac iz Inglewooda, a za sada je još nejasno da li je on bio u istom vozilu sa Snoop Doggom. Njegov identitet još uvijek nije objavljen, samo se zna da je jutros pušten iz bolnice.

Snoop Dogg i svi koji su putovali u njegovoj karavani ispitani su kao svjedoci. Nije bilo uhićenja, a još uvijek nema in osumnjičenika niti motiva ovog čina. Istraga će vjerovatno utvrditi da li je ovaj incident možda povezna sa sukobom Snoop Dogga i Suge Knighta. Njih dvojica već dugo ratuju verbalno i preko pjesama, a nedavno je Suge Knight podignuo i sudsku tužbu.

Muziku podržava