Neno Belan s novim spotom uspio animirati ljubav

Na ovogodišnjem jubilarnom izdanju 20. Večeri dalmatinske šansone Neno Belan & Fiumensi predstavili su novi singl “Zvijezda moga sna“, a koja je dobila i animirani spot. Tekst pjesme izvorno je napisan za kazališnu predstavu Williama Shakespeara “San ljetne noći”.

“U tekstu sam odmah prepoznao opću i još univerzalniju poruku o izvanvremenosti svake prave ljubavi te sam u tom smjeru transformirao tekst u novu strukturu primjerenu mom pop izričaju. U glazbenom smislu inspirirala me američka nježnija country rock forma s višeglasnim pjevanjem, na tragu primjerice “The Eaglesa”, ali s obaveznom snažnom dozom mediteranskog štiha, svojstvenom i karakterističnom za moj glazbeni opus”, rekao je Belan.

Glazbu i produkciju potpisuje Neno Belan, a tekst Marijana Nola. Pjesma je snimljena u studiju Garaža u Rijeci, a uz Nenu Belana za snimanje je zaslužan i Vedran Križan. Video i animaciju potpisuje Anamarija Vartabedijan, a nastali su kombiniranjem autorskih crteža stvorenih olovkom na papiru i digitalnih fotografija.

Muziku podržava

“Pjesma je odmah u meni izazvala niz slika i vjeru da se moje razumijevanje ljubavi i života uklapa s Belanovim glazbenim iskazom i promišljanjem u toj pjesmi. Bila sam sigurna da na ovu pjesmu mogu svojim likovnim jezikom i odgovoriti i zahvalna sam na pruženoj slobodi da se kompletno vizualno i idejno izrazim”, kaže Vartabedijan.

 

Muziku podržava