Naravno – za pucnjavu u američkoj srednjoj školi kriv je – Rammstein!

domination
14612

Sjedinjene Američke Države i dalje vrijedno skupljaju slučajeve pucnjava i ubojstava po fakultetima i školama.

Za zadnji slučaj zaslužan je 15-godišnji Bobby Gladden koji je u menzi svoje škole u Baltimoreu upucao kolegu Daniel Borowya. 17-godišnji Daniel leži u bolnici u kritičnom stanju s metkom u leđima, a zločinca je savladao djelatnik škole dok nije došla policija.

E sad, dok se odlučuje hoće li mu se suditi kao odraslom za pokušaj ubojstva, komplicirani problemi odgoja opet se pokušavaju riješiti jednostavnim rješenjima – okrivite bend koji je slušao.

Muziku podržava

Gladden je navodno bio opsjednut Rammsteinom, a Facebook stranicu mu krasi Till Lindeman i njegov citat “Love is like a flower – even the most beautiful kind dies”. To je bilo dovoljno da glasnogovornici policije i mediji u najkraćim opisima mladog zločinca redovito spominju da je bio “izopćenik opsjednut njemačkim metal bendom Rammstein“.

To što je pod okupaciju naveo “murder suicide at the Manson Family”, ili što je kao inspiracije naveo Erica Harrisa i Dylana Klebolda (studente odgovorne za masakr u Columbine srednjoj školi), ili što mu je zadnji status bio “Prvi dan škole, zadnji dan mog života. Jebeš svijet!” valjda nikome nije bitno.

Vjerojatno su i The Rolling Stonesi krivi za otapanje ledenjaka.

Muziku podržava