Napokon turneja Maksima Mrvice po Hrvatskoj

1313

Šibenski pijanistički virtuoz Maksim Mrvica napokon će održati turneju po Hrvatskoj, što mu je bila velika želja. To su glavne vijesti sa današnje presice održane u hotelu Esplanade u Zagebu na kojoj je Maksimu uručena Platinasta ploča za “The Piano Player” od strane Dallas Recordsa.

Turneja po Hrvatskoj započinje 24. lipnja u Splitu na bazenu Jadran, iako je provotno trebao biti održan spektakularni koncert na Poljudu, ali zbog Maksimove diskografske kuće EMI, koncert je odgočen za bolja vremena, mada su istraživanja organizatora pokazala da vlada veliki interes za koncert i da bi koncert na Poljudu bio sigurno rasprodan. Vrhunac turneje će biti koncert na zagrebačkoj Šalati 7. srpnja.

Zbog velikih troškova, a i da ulaznica za koncerte ne bi bile skupe Maksima na turneji neće pratiti njegov standardni prateći bend, već će ga pratiti četveročlani bend sastavljen od domaćih glazbenika predvođenih Nikšom Bratošom uz pratnju četiri djevojaka.

Muziku podržava

Na koncertima, čija produkcija za svaki iznosi 16. 500 eura, Maksim će izvoditi program s rasprodane azijske turneje, od čega će 25 minuta biti odvojeno za klasična djela. A treba naglasiti da će se skladba “Olympic Dream” naći i na službenom Olimpijskom albumu, koji izlazi povodom Olimpijade u Ateni. A u rujnu ulazi u studijo kako bi počeo raditi na novom albumu.

Datumi turneje:

22. lipnja, Mostar (BiH)

24. lipnja, Split – Zvončac

26. lipnja, Opatija – Ljetna pozornica

28. lipnja, Zadar – Pet bunara

30. lipnja, Osijek – Tvrđa

07. srpnja, Zagreb – Šalata

09. srpnja, Krk

Muziku podržava