Napokon počelo snimanje nove Metallice

domination
2638

Uvodna faza je prošla, stanje u Metallici je mirno i 12. ožujka službeno je otpočelo snimanje novog albuma. Na njihovoj službenoj stranici postavljeno je par fotografija iz studija, gdje piše i: “Metallica je krenula u Los Angeles na snimanje i tako prvi puta napustila Bay Area nakon snimanja ‘Black’ albuma 1990.

Zadnjih nekoliko dana bilo je posvećeno slaganju zvuka svakog od članova, što bi značilo da se Lars ovoga puta sjetio uključiti snare, a Kirk svira solo (dakle, puno drugačije nego na ‘St. Anger’, op.a.). Veliki crveni gumb napokon je stisnut i počinje razdoblje čekanja na novi album.”

Lars kaže da će na albumu bit 14 pjesama i da je turbulentna faza iz 2003. i albuma ‘St. Anger’ u potpunosti iza njih: “Nas četvorica smo se pojavili i počeli se super provoditi. Napokon nema nikakvih psihijatara u džemperima, nema kamera i sve je onako kako je običavalo biti u dobra stara vremena.”

Snimanje će trajati lipnja, nakon čega bend bježi iz studija na europsku turneju i onda slijedi završetak albuma u kolovozu. Izlazak se može očekivati do kraja godina, ili najkasnije početkom 2008.

Muziku podržava
Stisni