Nakon tragedije – Architects se vraćaju koncertima

domination
293

Posljednjih godinu dana fanovi su primijetili da Tom Searle sve češće
propušta nastupe svojih Architectsa, a tajnovitost benda kulminirala je
kada su morali otkazati europsku turneju ovog proljeća (uključujući i
nastup s Killswitch Engage u Ljubljani).

Mjesec-dva kasnije obznanili su svojim fanovima najtužniju vijest – tri godine borbe s rakom bilo je previše i morali smo se oprostiti s jednim od omiljenih i kreativnijih članova benda. Već tada, njegov brat i bubnjar benda Dan najavio je kako Architects sigurno nastavljaju. No, kako i pod kojim emocijama – niti sami nisu sigurni.

Stiglo je vrijeme i bend ovih dana kreće na turneju. Prvi koncerti bit će u Australiji, a polovicom listopada kreću po Europi. Masa lokalnih fanova već planira odlaske u Budimpeštu 1.11. i Beč 4.11., a iz benda tužni brat svima poručuje:

Muziku podržava

“Neki bi možda sve otkazali, i ne bih ih krivio. Nije ugodno. Zastrašujuće je! Bit će to suočavanje s brojnim emocijama koje tugovanje nosi sa sobom. Svirati na stageu bez njega, svirati u dvoranama o kojima smo sanjali i svirati pjesme koje je on napisao. Bit će to izazov!

Ne znam hoću li ikada ponovno osjetiti tako nešto, ali nadam se da ćemo svi pronaći neki mir, neku utjehu… Bit će to proslava njegovog života. Ako dolazite, priđite pozornici i pjevajte s nama! Vaša podrška sada nam treba više nego ikad! Hvala vam svima…”

Muziku podržava