Najveća privatna zbirka o Depeche Modeu stigla u Zagreb

Muzika.hr
1415

U Galeriji Klovićevi dvori otvorena jedinstvena izložba ‘Depeche Mode fan exibition‘ – najveća privatna zbirka o Depeche Modeu na svijetu.

Do novog zagrebačkog koncerta svi obožavatelji Depeche Modea mogu uživati u putujućoj izložbi rijetko viđenih predmeta i memorabilija, a većina ovih predmeta javnosti će prvi put biti predstavljena upravo u Zagrebu.

Najbolji primjerci uključuju jedinstvene primjerke iz zbirke Burmeister (najveće privatne zbirke o Depeche Modeu na svijetu) kao što je prva demo snimka benda, master ploče benda koje je izdala istočnonjemačka diskografska kuća Amiga, jedinstveni EMU-2 sampler koji je bend koristio, Depeche Mode Fan Bible, masterkolekciju sa stotinu predmeta, vinila, singlica te Daveov ručnik s koncerta u Munchenu 2009.

Memorabilije pet hrvatskih fanova odabrao je međunarodni žiri, a ti fanovi će nazočiti i koncertu u Zagrebu 23. svibnja, gdje će najsretniji upoznati članove benda.

Muziku podržava

“Mislim da kvaliteta i prava snaga ove izložbe leži u činjenici da čak i ako vas glazba ne zanima još uvijek možete puno naučiti o pop kulturi, marketingu, promidžbi, grafičkom dizajnu, fotografiji i o mnogim drugim stvarima. U naš izbor uključili smo sve – od ruskih piratskih flexi-diskova do časopisa fanova iz raznih zemalja, remiksa, programa turneja i promo materijala” izjavio je kustos izložbe Martin Hossbach.

Nastup Depeche Modea 23. svibnja u Areni Zagreb održat će se u sklopu europske turneje kojom se promovira novi album “Delta Machine“, pod generalnim pokroviteljstvom Hrvatskog Telekoma.

Muziku podržava