Najmlađi sin Marleyja objavio novi album

1014

Damian Marley (pravim imenom Damian Robert Nesta Marley), poznat i kao Junior Gong, najmlađi je sin reggae ikone Bob Marleyja i missice Cindy Breakspeare. Damian je počeo nastupati još kao dijete za grupu koja se zvala The Shepherds, a nakon njihova raspada okrenuo se DJ-iranju. Pjesma “Welcome To Jamrock” koju možete čuti u radio eteru širom Lijepe naše najava je istoimenog novog albuma ovog glazbenika, kojem predviđaju blistavu budućnost.

Godine 1993. objavio je debitantski singl “Deejay Degree”, kojeg je objavio za Tuff Gong Records (label kojeg je osnovao njegov otac). Slijedi niz uspješnih singlova – “Sexy Girls On My Mind”, “School Controversy”… sve do albuma “Mr. Marley” iz 1997. godine, na kojem iskušava svoj glas i ideje na pjesmama.

Prije četiri godine objavio je album “Halfway Tree” koji je izašao za etiketu Ghetto Youths International/Motown s kojeg treba izdvojiti singl “Whare Is the Love?”, na kojem mu se pridužila Eve, te “Stand A Chance”, na kojem se uz funky ritam i rimu pridružju Treach iz Naughty By Nature kao i slatkasti vokal dancehall legende Yami Bolo.

Muziku podržava