Od početka ljeta pa do Božića očekuju vas novi Spike Lee, Marvelov antiheroj Venom, sexy Anne Hathaway, trudna Charlize Theron, raspjevani Bradley Cooper i Lady Gaga, ”Mamma Mia 2”, ”Sicario 2” te novi nastavci serijala “Nemoguća misija”, “Millennium” i “Transformeri”!

U prethodnom tekstu najavili smo najiščekivanije filmove 2018. kao što su ”Bohemian Rhapsody” i ”First Man”, a u ovom tekstu dodajemo još 15 filmova, zajedno s datumima premijera u hrvatskim kinima koje smo dobili od domaćih distributera.

1”Tully” (28.6.2018.)

Film prati mladu majku Marlo (Charlize Theron), koja jedva preživljava iz dana u dan uz troje djece, od koje je jedno novorođenče. Od brige za djecu Marlo jedva dočeka večer, a od muža baš i nema prevelike pomoći. Jednoga dana brat joj odluči unajmiti noćnu dadilju. U početku neodlučna, Marlo se na kraju veže za pažljivu dadilju zvanu Tully.

2”Hotel Artemis”  (5.7.2018.)

Futuristički SF krimić. Nakon neuspjele pljačke banke, ozlijeđeni kriminalci bježe u Hotel Artemis, ilegalnu bolnicu za kriminalce u kojoj vrijede posebna pravila. U glavnim ulogama su Jodie Foster, Sofia Boutella, Jeff Goldblum i Zachary Quinto.

3”Mamma Mia! Here We Go Again” (26.7.2018.)

Nastavak popularnog mjuzikla sniman je u Hrvatskoj. Priča filma isprepliće događaje iz prošlosti i sadašnjosti te prikazuje Sophie (Amanda Seyfried) koja se bori s izazovima trudnoće, a majka Donna (Meryl Streep) je tješi pričom o vlastitoj trudnoći. Donnu iz priče o mladosti utjelovljuje britanska glumica Lily James, a u filmu se pojavljuje i Cher.

4”Sicario 2: Rat bez pravila” (”Sicario: Day of the Soldado”) (19.7.2018.)

Kada američka vlada posumnja da karteli krijumčare teroriste preko američke granice, savezni agent Matt Graver (Josh Brolin) angažira tajanstvenog Alejandra (Benicio Del Toro) čiju obitelj je ubio vođa kartela, kako bi dolio ulje na vatru.

5”Nemoguća misija: Raspad sistema” (”Mission: Impossible – Fallout”) (2.8.2018.)

Ethan Hunt (Tom Cruise) je opet u nemogućoj misiji – proganjaju ga ubojice i bivši saveznici, a istovremeno pokušava spriječiti svjetsku katastrofu.

6”Blackkklansman” (6.9.2018.)

Spike Lee se opet dotiče teme rasnih odnosa u Americi. Glavni junaci priče su policajci koji se trude infiltrirati u rasističku organizaciju KKK.

7”The House with a Clock in Its Walls” (4.10.2018.)

Fantastični avanturistički film o začaranoj kući i zagonetnom satu. U ovoj ekranizaciji horor knjige za mlade glume Jack Black, Cate Blanchett i  Kyle MacLachlan, a redatelj je Eli Roth.

8”Zvijezda je rođena” (”A Star Is Born”) (4.10.2018.)

Nova verzija poznate priče o mladoj zvijezdi kojoj pomaže stariji kolega. Glavni glumac, scenarist i redatelj filma je Bradley Cooper, a  žensku rock zvijezdu tumači – Lady Gaga! Jedan komentator je napisao: “Bradley Cooper pjeva, a Lady Gaga glumi!”

9”Teška vremena u motelu Et Royale” (”Bad Times at the El Royale”) (4.10.2018.)

7 stranaca punih mračnih tajni susreću se u motelu sa sumnjivom proslošću – El Royal. Jedne sudbonosne noći, svatko će dobiti priliku za osvetu…U glavnim ulogama su Jeff Bridges, Chris Hemsworth, Jon Hamm, Dakota Johnson i Cynthia Erivo.

10”Venom” (4.10.2018.)

Mračni Marvelov film o superjunaku Venomu kojeg tumači Tom Hardy.

11”Serenity” (18.10.2018.)

Sexy film noir, triler o fatalnoj ženi (Anne Hathaway u plavokosom izdanju) koja angažira bivšeg muža, inače starog ribarskog vuka (Matthew McConaughey) da joj pomogne u eliminaciji sadašnjeg muža (Jason Clarke).

12 ”Što nas ne ubije” (”The Girl in the Spider’s Web”) (25.10.2018.)

Nova američka adaptacija knjige iz Millennium trilogije. Umjesto Rooney Mare, Lisbeth Salander tumači engleska glumica Claire Foy.

13”Robin Hood” (29.11.2018.)

Nova verzija legende o dobrom odmetniku, u kojoj glavne uloge tumače Taron Egerton, Jamie Foxx, Jamie Dornan i Ben Mendelsohn. I ovaj film je dijelom sniman u Hrvatskoj, i to u Dubrovniku.

14”Alita: Anđeo borbe” (”Alita: Battle Angel”) (20.12.2018.)

Akcijski cyberpunk film, adaptacija mange u režiji Roberta Rodrigueza i produkciji Jamesa Camerona, a obojica autora su i koscenaristi filma. Radnja filma je smještena nekoliko stoljeća u budućnost, a glavna junakinja je Alita koje pati od amnezije i traži istinu o svom porijeklu.

15”Bumblebee” (20.12.2018.)

Još jedan akcijski spektakl za Božić. Šesti dio ”Transformera” je prednastavak koji se zbiva 1987., 20 godina prije događaja iz prvog dijela, a u glavnoj ulozi je Hailee Steinfeld.

Vikendom bindžate uz Muziku i Vip Now.

48 Shares