Zimzeleni pogoci fantastičnog kapetana, čovjeka rakete i blatnjavog kauboja

  2347

  Elton John

  330Kn – 700Kn
  Otkazano
  Datum i vrijeme: Nedjelja, 3.7.2011. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Arena Zagreb Zagreb , Lanište bb

  “My Gift is My Song and This One’s For You” stih je iz prvog hita Eltona Johna “Your Song”, starog već preko 40 godina.

  Nekako u to doba su pitali Johna Lennona tko bi mogao naslijediti The Beatlese na top-listama i Lennon je pokazao na mladog stidljivog pijanista koji je iza sebe imao tek dva albuma, jedan hit i golemu radnu energiju: od 1969. do 1976. Elton John je izdao 14 albuma (od toga dva dvostruka), išao na bezbrojne turneje, ponašao se kao prava diva, nosio kostime Paje (ili Paška) Patka i zakucavao hitove kao čekićem.

  Žanrovski je vrludao od klasičnog pop-rock zvuka (kao što je to na albumu “Goodbye Yellow Brick Road”), big-band orkestracija (primjer za to je album “Elton John”), pa do kaubojskih konceptualnih ploča kao što su od glazbene kritike hvaljene “Tumbleweed Connection” ili “Honky Chateau”.

  Muziku podržava

  Inspiriran The Beatlesima, The Beach Boysima, The Bandom te radom klavijaturista Leona Russella, Elton John je uz pomoć tekstopisca Bernie Taupina kreirao moćnu pjesmaricu koja je uspješno preživjela zub vremena, iako je u određenom dijelu sadržavala uspješnice koje će zahtjevniji slušatelji proglasiti himnama za plačimačke.

  Bilo kako bilo, rijetko tko mu može prigovoriti sjajnom komercijalnom instinktu kojim je tako dugo pogađao stanje uma svoje publike. Od Eltona Johna su učili mnogi glazbenici mlađe generacije, pogotovo Robbie Williams, a drugi su s velikim uspjehom obrađivali Johnove pjesme te na taj način približili Eltona mlađoj publici (najpoznatija od njih je grupa Blue, koja je obradila “Sorry Seems To Be the Hardest Word”).

  Unatoč zavidnoj glazbenoj prošlosti, Elton John je itekako prisutan i sada, u 21. stoljeću: povratničkim albumom iz 2001. “Songs From the West Coast” je započeo niz uspješnih ploča koje ga prikazuju u zrelijem izdanju: slijedeći albumi “Peachtree Road”, “Captain and the Kid“, a pogotovo recentni “The Union” (načinjen u suradnji sa svojim mentorom i uzorom iz mladih dana Leonom Russellom) ukazuju na to da još uvijek u njemu postoje mnoge tajne koje tek treba podijeliti s publikom.

  A kad John dijeli nešto s publikom, onda to radi vrlo velikodušno: zadnja dva njegova koncerta u regiji, pulski i beogradski, trajala su preko dva sata, uz sjajan show program, vrhunsku svirku i dobru zabavu. Ne moramo sumnjati da će i u Areni Zagreb 3. srpnja ponoviti slično.

  Ulaznice za koncert, koji je sjedećeg tipa, možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu knjižara
  Rockmark u
  Berislavićevoj 13 te na Muzika.hr – kupovina ulaznica) i samo 10.000 ih je u prodaji.

  Kategorija ulaznica:
  Parter: 330 kuna
  Tribine gore: 330 kuna
  Tribine dolje : 360 kuna
  Parter sredina : 400 kuna
  Parter Vip: 500 kuna
  Lože: 700 kuna

  Koncert je otkazan!

  Muziku podržava