Zajednički koncert Vlade Kreslina i Chris Eckmana u Čakovcu

  1227

  Vlado Kreslin će po prvi put održati koncert u Čakovcu u Centru za kulturu, 27. ožujka. s početkom u 20:00 sati i to zajedno s prijateljem i suradnikom Chris Eckmanom, iz kultne grupe The Walkabouts. Povod njihovog gostovanje je objavljivanje novih albuma za dvojicu vrsnih glazbenika.

  Posljednji album Vlade Kreslina nazvan “Generacija” producirao je Chris Eckman i objavljen je u Sloveniji krajem 2003. Uz Vlatka Stefanovskog, na albumu gostuje i Chris Eckman, sa svojim osebujnim vokalom. Osim visoke naklade album je pokupio i sve komplimente glazbene kritike, a odnedavno je u prodaji i u Hrvatskoj. Dok je Chris Eckman krajem veljače objavio novi samostalni CD “The Black Fieldy“.

  U svojoj fascinantnoj karijeri Kreslin, kao najveća slovenska zvijezda i nacionalna kulturna institucija, nastupio je na najboljim pozornicama Hrvatske, Austrije, Njemačke, Australije, Italije. Do sada je objavio 13 albuma, 3 knjige, nekoliko video kazeta. U krug njegovih suradnika i prijatelja u studiju, na bini i iza bine spadaju Rade Šerbedžija, Sean Cannon, Allan Taylor, Livio Morosin, Hans Theessink, Lidija Bajuk, Dario Marušić, Sidartha, Vlatko Stefanovski, Enes Kišević, Zoran Predin, Pero Lovšin, Šajeta, Parni valjak.

  Muziku podržava

  Naravno tu je i Chris Eckman, lider kultnog, u Hrvatskoj vrlo popularnog, američkog sastava iz Seatllea The Walkabouts, slovenski zet i već dvije godine ponosni stanovnik Ljubljane.

  Glavni ‘krivci’ za njihov umjetnički susret su najveći obožavatelji The Bambi Molestersa na svijetu, momci iz grupe R.E.M., po čijoj su preporuci The Walkabouts obratili pažnju na Kreslinovu pjesmaricu i potom uvrstili Kreslinovu “Črnu kitaru” (“That Black Guitar”) na svoj album “Train Leaves At Eight” objavljen 2000.godine.

  Pokrovitelji ovog ekskluzivnog koncerta su Grad Čakovec, Čakovečka televizija i

  Radio 1.

  Muziku podržava