Zabranjeno pušenje u Domu sportova obilježavaju 35 godina od prvijenca

  1302

  U godini kada se obilježava 35 godina od kultnog albuma prvijenca “Das ist Walter”, dugovječna rock institucija Zabranjeno pušenje najavljuje 19. listopada veliki koncert u zagrebačkom Domu sportova. Bend za ovu priliku sprema presjek cjelokupne karijere i goste koji će biti najavljeni u narednim mjesecima.

  Debitantsko izdanje “Das ist Walter” iz 1984. i danas nosi težinu izuzetnog temelja koje je Zabranjeno pušenje instant vinulo u zvijezde. Album je naziv dobio po filmu “Valter brani Sarajevo”, a uvodna pjesma upravo je tema iz istoimenog filma. U početku izdan u maloj tiraži, na kraju je prodan u rekordnih 100.000 primjeraka, što je premašilo očekivanja početnog tiraža za čak 30 puta. Iste godine bend kreće na turneju od 60 koncerata po najvećim dvoranama u nekadašnjoj Jugoslaviji te ubrzo postaju najveća rock atrakcija.

  Muziku podržava

  Prvijenac kao povod za veliki zagrebački koncert još jednom će podsjetiti zašto je Zabranjeno pušenje jedan od omiljenih rock bendova te koliko je upravo taj album i značaj Waltera kao heroja Sarajeva bio ključan za sazrijevanje mnogih generacija, kako intelektualno, tako i glazbeno. Voljeni i šire od regije s nebrojeno turneja diljem svijeta, već dugi niz godina djeluju pod vodstvom Seje Sexona, koji se s pravom nametnuo kao konstanta i zaštitno lice benda.

  Early bird ulaznice mogu se nabaviti po cijeni od 65 kn do 9. svibnja ili do isteka kontigenta. Nakon toga će pretprodajna cijena ulaznice biti 85 kn, dok će na dan koncerta iznositi 100kn. Mogu se kupiti na prodajnim mjestima Entria (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

  203 Shares
  Muziku podržava