Wilco potvrdio Zagreb!

  3741

  Wilco

  200Kn – 220Kn
  Datum i vrijeme: Nedjelja, 11.3.2012. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Velesajam Zagreb , Avenija Dubrovnik 15

  Nismo dugo čekali na potvrdu – američki altrenativni rockeri Wilco nastupit će prvi puta u Hrvatskoj. Jeff Tweedy i njegova ekipa koncert će održati zagrebačkom Aquariusu 11. ožujka.

  Osnovani su 1994. godine na temeljima benda Uncle Tupelo, a sadašnja postava predvođena Jeffom Tweedyem ustalila se deset godina kasnije. Debitirali su 1995. albumom “A.M.”, kolekcijom country-rock pjesama koje su nastavile slijediti prethodne Tweedyeve uratke s bivšim bendom inspiriravši velik broj sličnih bendova čije je vrijeme tek dolazilo.U karijeri su objavili osam studijskih albuma, a najviše su pažnje privukli albumom “Yankee Hotel Foxtrot” iz 2002. koji su pratile brojne kontroverze. Dobitnici su i dvije nagrade Grammy za album “A Ghost Is Born“.

  Posljednji album “The Whole Love” izašao je 27. rujna, a upravo ih turneja kojom ga promoviraju prvi put dovodi u naše krajeve.

  Informacije o ulaznicama bit će objavljene naknadno, stoji u priopćenju organizatora.

  Ulaznice po cijeni od 200 kuna u pretprodaji mogu se pronaći u Aquarius Music Shopovima i Dirty Old Shopu, te na ticketpro.hr. Cijena ulaznice na dan koncerta na ulazu kluba iznosit će 220 kuna.

  Muziku podržava