Veliki Open Air festival u Slovenskoj Bistrici

  1436

  Jezero Farovec kraj Slovenske Bistrice u Sloveniji, mjesto je održavanja velikog Open Air festivala pod nazivom Born To Be Wild O:A:F:2004, koji će se održati 30.04.2004. i 01.05.2004. godine. Headlineri festivala su članovi slavne slovenske grupe Laibach, a pored njih na tri različita stagea nastupit će još 70 poznatih grupa i izvođača iz Austrije, Njemačke, Velike Britanije, SCG, Hrvatske i Slovenije.

  Očekuje se dolazak između 4 500 i 6 000 posjetitelja dnevno. Program festivala održavat će se na tri stagea: Rock Hammer Stage, Partyzan Party-Tower i Hi Hope Smoke Stage. Festivalskim gostima će pored toga na raspolaganju biti 11 šatora sa hranom i pićem, kamp za 1 400 šatora, parkiralište za oko 1 800 automobila, a o sigurnosti posjetitelja brinut će oko 70 redara dnevno i BTBW osiguranje.

  Pored nastupa grupe Laibach treba istaći i nastupe slijedećih grupa i DJs: Pungent Stench (Austrija), Lost Dreams (Njemačka), Bloodfeast (Austrija), Cadaverous Condition (Austrija), Psycho Path, Zmelkoow, Pridigarji (sve iz Slovenije), DJ Miss Sarah Foote (Velika Britanija), DJ Brian Cheetman – Ministry Of Sound Radio (Velika Britanija), DJ D Name (Hrvatska), Dalaj Egol ex Ali-En (Slovenija), Eyesburn (SCG), Siti Hlapci, D-Fact Green Tendencies Wide Horozon (sve iz Slovenije) i Radikal Dub Kolektiv (Hrvatska).

  Muziku podržava

  Ono što se uvijek ističe u ovakvim prigodama – tehnička podrška, ona neće biti zanemarena ni ovaj puta. O zvuku će se brinuti 30 KW ozvučenje (Rock Hammer Stage) i 15 KW ozvučenje (Partyzan Party-Tower). Tu će se naći i video zid dimenzija 10 x 8 metara. Neće izostati ni prateće manifestacije na sličnim priredbama – music market (sa muzičkim izložbama), bikers party, lomača na splavu postavljenom na sredini jezera, vatromet, striptease shows, žongleri sa vatrom, trbušne plesačice i još mnogo toga.

  Organizatori očekuju da Born To Be Wild Open Air festival postane tradicionalan i da će se održavati svake godine u ovo doba i vjeruje da su uspjeli kreirati najveći festival ovog tipa u Sloveniji. Publici obečavaju najbolju moguću postavku zvuka i vizualnih efekta (uz sudjelovanje svojih partnera – Mega Audio iz Slovenije i Martin Audio iz Londona).

  Kad već pominjemo organizatora treba reći da je to DRKS Organizacija (Društvo za razvoj kulture in subkulture) iz Maribora koje momentalno ima preko 600 članova i taj broj je u porastu. Radi već godinu i pol dana u okviru DRKS Organizacije i u sam management su uključeni ljudi koji su se godinama dokazivali radom na slovenskoj underground sceni. DRKS:ORG u zadnje vrijeme pretežno radi na organizaciji turneja, a uskoro se osniva i booking agencija i muzički magazin (Slovenija nema ni jednog music magazina).

  Muziku podržava