Vader potvrdio nastup na Metalfest Croatia

  1358

  Metalfest Croatia

  Datum i vrijeme: Subota, 2.6.2012. @ 12:00
  Mjesto održavanja: Puntamika Zadar

  Legendarni poljski death metal Vader, koji se svrstava u pionire tog metalnog subžanra, novo je ime na popisu izvođača za Metalfest Croatia koji se od 2. do 5. lipnja 2012. održava na poluotoku Puntamika u Zadru.

  Vader su ujesen 1983. godine osnovali Piotr ‘Petar’ Wiwczarek (koji je u ranim godinama imao i nadimak Behemoth) i Zbyszek ‘Vika’ Wroblewski u Olsztynu. Svojom je ekstremnom svirkom, tekstovima i osobnim stavovima odmah izazvao brojne kotroverze u domovini u kojoj su ‘vladale’ drukčije regulative.

  Tijekom godina jedina konstanta benda bio je i ostao pjevač/gitarist Piotr ‘Petar’ Wiwczarek, no usprkos čestim i brojnim promjena line-upa, studijska izdanja Vadera redovito su prava poslastica za ljubitelje death metala, a koncertni nastupi su posebna priča; brzi, žestoki, brutalni i tehnički savršeni i s njih fanovi redovito odlaze i više nego zadovoljni.

  Vader je objavio devet studijskih albuma, a aktualni “Welcome To The Morbid Reich” izašao je u kolovozu za Nuclear Blast. Upravo će on biti ‘okosnica’ zadarkog nastupa, no neće izostati ni naslova koji godinama oduševljavaju Vaderove obožavatelje.

  Muziku podržava