Unsane nakon 10 godina ponovno u Zagrebu

  Unsane

  Datum i vrijeme: Nedjelja, 5.11.2017. @ 21:30
  Mjesto održavanja: Vintage Industrial Bar Zagreb , Savska ulica 160

  I usred godišnjih odmora, zagrebački Vintage Industrial Bar najavljuje nove velike koncerte za iduću sezonu.

  Nakon 10 godina izbivanja s naših prostora, 5. studenog ponovno dolaze svojevrsni pioniri HC noise rocka, njujorški Unsane.

  U blendi su umjetničko-industrijske forme, ali za razliku od Foetusa, the Swansa, Einsturzende Neubautena ili Sonic Youtha, Unsane to radi usmjerenije i žešće. Ovaj power trio se pouzdao u hammering, power ritam sekciju, zavijanje telekastera i distorzirane vokale koji podsjećaju na zvuk motorne pile koja reže metal.

  Muziku podržava

  Počeci benda datiraju iz kasnih ’80-ih, a prvu postavu činili su Chris Spencer, Pete Shore i Charles Ondras. Nakon uvježbavanja, počeli su svirati po njujorškim klubovima poput CBGB’s gdje su zapravo i dobili priliku razviti i brendirati svoj autentičan zvuk.

  Tijekom 1992. godine događale su se velike promjene u bendu. Koncertni planovi su prekinuti zbog smrti predoziranjem bubnjara Charlesa Ondrasa. Bivši bubnjar Swansa i Foetusa, Vinny Signorelli, sjeo je za bubanj i primio se stvaranja materijala za nadolazeći album.

  Chris Spencer (vokal, gitara), Dave Curran (bass, vokali) i Vincent Signorelli (bubanj) krivi su za skoro tri desetljeća aktivnog djelovanja i, kako stvari stoje, ne planiraju u skoro vrijeme stati obzirom da im novi album “Sterilize” izlazi krajem ljeta i moći će se premijerno uživo čuti i u Savskoj 160.

  Više informacija o ulaznicama bit će poznato uskoro.

  Muziku podržava
  Stisni