The Melvins u listopadu u Zagrebu

  4494

  The Melvins

  100Kn – 120Kn
  Datum i vrijeme: Srijeda, 12.10.2011. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Tvornica kulture Zagreb , Šubićeva 2

  ‘Kumovi grungea’, američki The Melvins, nastupit će 12. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture, stoji na službenim stranicama grupe.

  Osnovani su 1983. godine, a prvi album objavili su dvije godine kasnije. Legenda kaže kako je pjevač i gitarist grupe Buzz Osborne naučio Kurta Cobaina svirati gitaru (dolaze iz istog grada, Aberdeena), pa su zahvaljujući njemu 1993. postali nešto popularniji nego prije.Potpisali su za Atlantic Records, no nakon tri albuma i neznatno proširenog broja fanova povukli su se u indie svijet. Buzz Osborne i bubnjar Dale Crover jedini su stalni članovi benda dok se ostatak redovito mijenja. Nekada nastupaju kao trio, a nekada kao kvartet.

  Zvukovno su ih često uspoređivali s Black Sabbathom, no Osborne smatra kako je na njegov zvuk više utjecala grupa Black Flag. Glazba im je – kako mnogi vole reći –prljava i sluzava’, a upravo je taj zvuk znatno utjecao na Nirvanu, Soundgarden i mnoge druge bendove.

  Muziku podržava

  Više informacija o ulaznicama i prodajnim mjestima uskoro.

  Ulaznice u pretprodaji po 100 kuna nabavite u glazbenoj knjižari Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb). Na dan koncerta na ulazu iznosit će 120 kuna.

  Muziku podržava