Sve je spremno za Red Bull MC Battle u Zagrebu

  1498

  Hrvatsko finale freestyleraRed Bull MC Battle – održat će se u Zagrebu, 15. listopada u Tvornici kulture.

  16 odabranih repera pokazat će svoje umijeće freestylea pred žirijem u sastavu Phat Phillie, Kandžija i Koolade, a petorica najboljih osigurat će si nastup na regionalnom finalu u Sarajevu 22. listopada. Osim prigodnog trofeja, prvi pobjednik hrvatskog Red Bull MC Battlea bit će nagrađen i paketom MC opreme.

  Žiri će pri odluci o pobjedniku svakog battlea posebno cijeniti rime osmišljene na licu mjesta, freestyle u pravom smislu te riječi, koji se najzornije vidi kad netko mora odgovoriti na napad. A generalno se ocjenjuju smisao teksta, duhovitost, flow (tečnost), stil repanja i ponašanje izvođača na sceni.

  Phat Phillie dao je savjet kako se riješiti straha od repanja na hrvatskom i kako se treba pripremiti za natjecanje: “Renman je prvi MC za koga znam da je već sredinom ’80-ih repao na hrvatskom. Cijela generacija repera iza pisala je isključivo na engleskom sve do MC-a koji su stasali pod okriljem emisije “Blackout” (Tram 11, Bolesna braća, El Bahattee, Elemental…).

  Muziku podržava

  To je početkom/sredinom ’90-ih došlo prirodno, te nakon što su dečki usavršili rap na materinjem jeziku, lansirali smo domaću scenu u orbitu hitovima poput “Hrvatski velikani”, “Kog je briga za vas”, ‘Lagano lagano”… Nakon toga više nitko iz HR nije ni pomišljao o pisanju na engleskom, hrvatski je sasvim dobro zvučao na podlogama naših najboljih producenata.

  Freestyle se vježba svakodnevno, nije se samo dovoljno pripremiti za ovaj battle, freestyleati se mora non stop… kao i sve drugo vezano za mjuzu ‘practice makes it perfect!'”.

  Kandžija je poznat po humoru i cinizmu za koje će reći kako mogu biti temelj uspjeha: “Temelj za uspjeh na battleu je nadmudriti protivnika, na bilo koji način pa tako i humorom i cinizmom. Humor je naravno uvijek poželjan jer pali i kod publike a i protivnika dodatno gasi, budući da je kod svih nadmetanja pa i ovog, ego u pitanju, a onda pogađaš baš u crtu!”

  S druge strane, bitan utjecaj imat će i publika: “Bitna je publika jer ona ustvari odlučuje, svaka njihova reakcija je znak ili podrške ili neslaganja ili najgore od svega – bez reakcije. To je prirodna selekcija na licu mjesta, kao gladijatori, ako publika odobrava ideš dalje, ako ne odobrava nazad kući vježbat, više sreće drugi put.”

  Na after-partyu u Tvornici nastupit će Koolade, General Woo, Fil Tilen, Priki, Brka, Gane RImatore, Dejo, Burky, Denno Carvaglio i Lil’bear. Službeni DJ je Oli Dobolli, a domaćin i voditeljica cijele večeri je Remi.

  Ulaznica u prodaji preko sustava Eventima stoji 25 kuna, a možete je kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu – glazbena knjižara Rockmark, Berislavićeva 13 te na
  Muzika.hr – kupovina ulaznica).

  Muziku podržava