Still Corners premijerno gledamo u zagrebačkom klubu Boogaloo

  659

  Britanski dream pop / synth pop sastav Still Corners potvrdio je premijerni nastup u Zagrebu, 9. svibnja, u klubu Boogaloo, u sklopu turneje s kojom promoviraju novi, četvrti album “Slow Air“.

  Ime koje svakoga dana osvaja sve veći broj fanova

  Pod utjecajima koji obuhvaćaju bezvremenske eksperimente Vangelisa, ekspanzivne i filmske zvukove Ennia Morriconea i glamurozni synth-pop osamdesetih, Still Corners je projekt koji zajedno realiziraju Greg Hughes i Tessa Murray. Skupina je osnovana ubrzo nakon što je Hughes, kao “emigrant” iz Amerike, upoznao Tessu na željezničkoj postaji u Londonu.

  Muziku podržava

  Still Corners su 2010. godine objavili singl “Don’t Fall in Love / Wish” za izdavačku kuću Great Pop Supplement uz video spot za pjesmu “Wish” koji je režirala Lucy Dyson. Činjenica da su u samo jednom danu prodali svih 700 primjeraka, za izdavačku kuću Sub Pop je značila da s njima što prije treba potpisati ugovor. Već sljedeće godine objavljen je njihov prvi album “Creatures of an Hour”.

  Do trenutka kada je došao na red i njihov drugi album (2013.), Still Corners su se odmakli od utjecaja glazbe šezdesetih ka zvuku osamdesetih inspirirani “Avalonom” Roxy Musica. S albuma “Strange Pleasures” izdvojili su se singlovi “Fireflies” koji je Pitchfork prozvao najboljim novim singlom, kao i “The Trip”. Za snimanje trećeg albuma, Greg i Tessa tražili su mir i pronašli su ga na morskoj obali Engleske. Tamna boja mora inspirirala je i naziv ovog izdanja – “Dead Blue”. Album s kojeg se izdvojio singl “Lost Boys”, inspiriran radovima Briana Wilsona, objavili su za vlastitu izdavačku kuću “Wrecking Light” u rujnu 2016. godine.

  Ulaznice za zagrebački koncert u prodaji će se naći od 11. veljače putem Ticketshop.hr.

  30 Shares
  Muziku podržava