Slovenska rock atrakcija, Siddharta u Tvornici 8. svibnja

  1777

  Najpopularnija slovenska grupa Siddharta 8. svibnja zagrebačkoj Tvornici održat će svoj drugi koncert u Zagrebu. Na koncertu će Siddharta predstaviti svoj treći album “Rh-“, koji je dosada prodan u više 30 000 primjeraka, sa kojim su pokorili susjednu Sloveniju, te su se pojavili i na, za ove prostore nedostižnom MTV-u. Ulaznica za koncert iznosi 60 kuna u pretprodaji i 80 kuna na dan koncerta.

  Siddharta, danas najveći i napoznatiji rock bend u Sloveniji, je skupina od 6 glazbenika koji su posvetili zadnjih 9 godina svojih mladih života da bi stvarali muziku koja je oduševila mnoge. Na početku su svirali ‘tuđu’ muziku u malim klubovima, a kako je vrijeme prolazilo radili su na svojoj muzici. Naposljetku su skupili dovoljno materijala da objave album. Sve pjesme su bile na engleskom jeziku, no, poslije su ih preveli na na svoj materinji jezik i 1999. izdali svoj prvi album “ID”. Album je polučio veliki uspjeh.

  Još veći uspjeh donio je njihov drugi album “Nord” koji je izašao dvije godine kasnije, i odmah zauzeo prvo mjesto na listama najprodavanijih albuma, rušeći sve rekorde u prodaji. Poslije toga bend je otišao na odmor i nakratko se povukao sa scene da bi radili na svom trećem albumu “Rh-“, koji je izdan na ljeto 2003. i u prvom tjednu prodan u 10 000 primjeraka.

  Turneja je započeta koncertom na nogometnom stadionu u Ljubljani u rujnu 2003. godine. Više od 30 000 ljudi iz cijele zemlje i inozemstva okupili su se da bi gledali Siddhartu, koja je nastupila u pratnji Simfonijskog orkestra Slovenije i 60 plesača. Taj koncert bio je početak nevjerojatne turneje od koje su skoro svi koncert bili rasprodani.

  Muziku podržava