Skaville dovodi Marka Fogga, Pata Kellya i Open Season

  2265

  5. Skaville festival

  Datum i vrijeme: Četvrtak, 28.7.2011. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Preluk Rijeka

  Ovogodišnji Skaville festival održat će se od 28. do 30. srpnja. Nije novost da će okupiti kvalitetna domaća i strana ska imena, no novost je promjena lokacije.

  Nakon prvog izdanja u Križevcima te tri ljetna izdanja u uvali Voz na otoku Krku, 5. Skaville festival održat će se u kampu Preluk kraj Rijeke.Prvo od pet već potvrđenih imena je pionir rocksteady i roots zvuka Pat Kelly s Jamajke. U karijeri je surađivao s veličinama poput Johna Holta i Lee ‘Scratch’ Perrya i bio pjevač The Techniquesa čija je prva pjesma “You Don’t Care” provela 6 tjedana na prvom mjestu jamajčanske ljestvice singlova. Na Skavilleu će nastupiti uz njemački The Magic Touch.

  Iako mu je 61 godina, Mark Foggo i dalje slovi kao jedan od najzabavnijih i najdinamičnijih ska izvođača u Europi, a na Skavilleu će promovirati svoj posljednji album “Mad”. Na sceni je više od 30 godina i ovo mu je prvi dolazak u Hrvatsku.

  Muziku podržava

  Neozbiljni pesimisti iz Sombora (Srbija) nazivaju se ‘antiglobal etno punk bendom’ s buntovnim punk tekstovima pomalo sumornoga pogleda na svijet u kombinaciji s energičnom i veselom svirkom u kojem dominiraju violina i klarinet uz trubu i saksofon. U 2010. godini objavili su album “Neka bude što biti ne može” koji će predstaviti i na Skavilleu. Nedavno su promovirali i novi spot na MTV Adria za pjesmu “Kakav divan dan” u suradnji s članovima Atheist Rapa (Radule i Pop).

  Švicarska ska reggae atrakcija iz Berna Open Season rasprodala je svaki veći klub i svirala po najvećim festivalima u svojoj domovini, proputovala velik dio Europe i svirala na ponajvećem europskom ska/punk/psychobilly festivalu Mighty Sound u Pragu. Na 5. Skavilleu predstavit će najnoviji album “Louder”, ali i odsvirati mnoštvo hitova sa starijih izdanja.

  Posljednji od najavljenih su Radio Aktiv, pulski reggae-ska-rock bend okupljen krajem ljeta 2009. godine. Orijentiran isključivo na autorsku glazbu i tekstove na hrvatskom jeziku.

  Informacije o ostatku izvođača, cijeni ulaznica, satnici i svemu ostalom bit će poznate uskoro, a dotad se informirajte na Skaville.org ili na Facebook fan stranici.

  Muziku podržava