Šest virtouza kod Hala na All Star Guitar Festivalu

  834

  Hal’s All Guitar Star Festival: Damir Halilić-Hal, Adrian Byron Burns, Saša Dejanović, Ian Melrose

  80Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 28.10.2011. @ 20:00
  Mjesto održavanja: HKD Teatar Rijeka , Strosmayerova 1

  Hal’s All Star Guitar Festival je međunarodni festival gitare na kojem nastupaju najeminentnija svjetska imena pretežno iz svijeta akustične gitare, te jedan je od najznačajnijih domaćih gitarističkih festivala.

  Ovogodišnji festival održat će u dva dana, 28. i 29. listopada, a uz domaćina Damira Halilića – Hala, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci nastupit će još šest domaćih i stranih izvođača.

  Adrian Byron Burns američki je blues glazbenik koji godišnje odsvira 200-tinjak koncerata diljem Europe, Azije i Amerike. Nastupao i snimao sa Billom Wymanom iz Rolling Stonesa kao član Bill Wyman’s Rhythm Kingsa, Tommyjem Emmanuelom, još davnih sedamdesetih otvarao je koncerte Neila Younga, Ritchiea Havensa i Little Richarda, svirao je s blues legendama kao što je Champion Jack Dupree i dijelio binu s imenima kao što su B.B. King, Robert Cray, Charlie Musselwhite, Nils Lofgrin, The Dubliners, Louisiana Red, Otis Grand, Roy Rodgers, Johnny Mars, John Renbourne i drugi…

  Muziku podržava

  Saša Dejanović do devetnaeste godine osvaja niz važnih gitarskih natjecanja te dobija stipendiju Fonda za stipendiranje mladih glazbenika Ive Pogorelića i Koncertne direkcije Zagreb. S tom stipendijom usavršava se na Academiji Internazionale Superiore di Musica kod prof. Angela Gilardina. Završava studij na prestižnom Royal College of Music u Londonu. Usavršavanje nastavlja na brojnim majstorskim tečajevima Davida Russela, Huberta Käppela, Neila Smitha, Roberta Aussele i Wolfganga Lendla. Redovito nastupa na međunarodnim gitarskim i drugim festivalima u kojima sudjeluje i kao predavač i član žirija u studentskim natjecanjima gitare.

  Svestrani Škotski gitarist, producent, skladatelj i aranžer Ian Melrose dolazi iz glazbene obitelji. Njegov otac koji je bio član Scottish Fiddle Orchestra prenio je na sina ljubav ka tradicionalnoj škotskoj glazbi, a Ian Melrose danas je jedan od najcijenjenijih gitarista koji se bave tzv. keltskom glazbom. Bio je član kultne skupine Clannad i svirao je na njihovom Grammyjem nagrađenom albumu “Landmarks”. Bavi se i filmskom glazbom, glazbom za razne TV serije i producira albume drugih izvođača.

  Branimir Bogunović – Pif kao član ili voditelj/utemeljitelj sudjelovao je (ili sudjeluje) u radu rock grupa Nirvana, Hobo, Drugi način, Call 66, Obećanje proljeća, Animatori, Plava trava zaborava, Guitar Playboys itd. Kao prateći glazbenik svirao je za Željka Bebeka, Dragu Mlinareca, Josipu Lisac, Mišu Kovača, Zdenku Kovačiček, Renata Metessija, Tomislava Ivčića, Duška Lokina i druge. Kao session gitarist sudjelovao je u preko 200 projekata surađujući s imenima kao što su Magazin, ITD bend, Massimo Savić, Doris Dragović, Zlatko Pejaković, Danijel Popović, Oliver Dragojević, Novi fosili, Gazde, Jura Stublić, Mato Došen i drugi.

  Anita Camarella e Davide Facchini Duo dolaze iz Italije. Uz studij violine Anita Camarella specijalizirala je i pjevanje, a posebni interes je pokazala izučavajući staru glazbu od renesanse do moderne. Kao članica zbora Santa Maria del Montei grupe Florilegio Ensemble koja je izvodila srednjevjekovnu glazbu koncertirala je diljem Europe.

  Inovativni Preston Reed dolazi i New Yorka i jedno je od najcjenjenijih svjetskih imena akustične gitare. Njegovi nastupi nisu ravnodušnima ostavili ni kritiku ni kolege glazbenike kao što su legendarni Al Di Meola i Michael Hedges.

  Dnevna ulaznica iznosi 80 kuna, ulaznica za oba dana 120 kuna, a možete ih nabaviti na sljedećim mjestima u Rijeci: TIC na Korzu, kartomat na Korzu, agencija New Sound, na dan koncerta u HKD-u.

  Muziku podržava