Od “Sons of Anarchy” do Vintagea: Uskoro stižu stoner rockeri Sasquatch

  375

  Sasquatch & Sloanwall

  /
  Datum i vrijeme: Srijeda, 24.10.2018. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Vintage Industrial Bar Zagreb , Savska ulica 160

  Ukoliko ste se zaželjeli dobrog stoner rocka, zagrebački Vintage vam sprema jednu kvalitetnu poslasticu iz dalekog Los Angelesa.

  Riječ je o bendu Sasquatch koji svoju glazbu bazira na psihodeličnim rock elementima ’70-ih godina s kojima vješto barataju kroz pet objavljenih albuma, od kojih je posljednji “Maneuvers” hvaljen kako od strane publike tako i kritike.

  Po čemu je njihov stoner rock poseban?

  Muziku podržava

  S obzirom da je njihova glazba idealna za film, seriju ili igricu, postoji mogućnost da ste ih već negdje zapazili, a da niste ni znali. Čuli smo ih u novim “Clerksima”, a našli su mjesto i u “Sons of Anarchy”, “Supernatural”, “Viva La Bam” i “Dog The Bounty Hunter”, “NHL 2005”, “Monster Garage”, “American Chopper”, itd.

  Utjecaji su im raznoliki, od Black Sabbatha, starog Soundgardena, Corrosion of Conformityja, Melvinsa, preko benda Mountain, pa sve do starih američkih rockera Grand Funk Railroad. Dakle, u njihovom opusu ćete pronaći svega, od hard rocka ’70-ih godina, metala i psihodelije.

  Bend su 2001. u Los Angelesu osnovali vokal i gitarist Keith Gibbs, bubnjar Rick Ferrante te basist Clayton Charles. Claytonov odlazak iz benda 2007. nije spriječio bend da nastave dalje, pa na njegovo mjesto stiže Jason Casanova, a nedavno i novi bubnjar Craig Riggs koji je dugačke jam varijante pretvorio u kraću, dinamičniju i zarazniju formu.

  Kao ‘support’ nastupit će zagrebački grooveri Sloanwall, a ulaznice možete potražiti u Vintageu ili Dirty Old Shopu po cijeni od 45 u pretprodaji ili 60kn na dan koncerta.

  10 Shares
  Muziku podržava