Sarajevo Metal Fest 2011.

  1380

  Sarajevo Metal Fest 2011.: Psychoparadox, Moribund Oblivion, Agonize, Monument, Necrophilisma, Menace To Society, Festival Of Mutilation, Motherpig, Aesthethic Empathy

  Datum i vrijeme: Petak, 1.4.2011. @ 19:30
  Mjesto održavanja: Cinemas Sloga Sarajevo , Mehmeda Spahe 20

  U sarajevskom klubu Cinemas održat će se 1. travnja drugo izdanje Sarajevo Metal Festa.

  Sarajevo Metal Fest 2011 centralno je, i najveće događanje koje za cilj ima promociju svih vidova metal subkulture, s posebnih naglaskom na promociju bosanske metal scene kroz seriju nastupa tamošnjih bendova.

  Drugo izdanje Sarajevo Metal Festa donosi i predznak ‘internacionalno’, s obzirom da će, uz sedam iz Bosne i Hercegovine, nastupiti i bendovi iz Republike Srbije i Republike Turske.

  Muziku podržava

  Publici će se predstaviti Agonize (Tuzla), Monument (Banja Luka), Necrophilisma (Tuzla), Menace To Society (Sarajevo), Festival Of Mutilation (Sarajevo), Motherpig (Sarajevo/Županja) i Aesthethic Empathy (Sarajevo/Novi Travnik) iz BiH, a specijalni gosti su Psychoparadox (Srbija), kojemu će nastup na Sarajevo Metal Festu 2011 biti povratnički nastup, i Moribund Oblivion (Turska), najaktivniji i najpoznatiji turski black metal bend.

  Ulaznice po cijeni od 20 BAM posjetitelji će moći kupiti jedino na ulazu u klub, čija se vrata otvaraju u 19:00, dok prvi bend nastupa u 19:30.

  Više o Sarajevo Metal Festu 2011 na službenim stranicama.

  Muziku podržava