Return to Forever IV zatvara Avantgarde Jazz Festival

  1197

  1. Avantgarde Jazz Festival: Return to Forever IV

  300Kn – 650Kn
  Datum i vrijeme: Nedjelja, 17.7.2011. @ 21:00
  Mjesto održavanja: The Factory (Bivša TDR) Rovinj , Obala Vladimira Nazora bb

  Prvi Avantgarde Jazz Festival zatvorit će novi nastavak jednog od najznačajnijih sastava svih vremena – Return to Forever IV. Koncert će se održati u nedjelju, 17. srpnja, u dvorištu bivše Tvornice duhana Rovinj.

  Return To Forever jedan je od najpoznatijih bendova fusion pokreta iz sedamdesetih godina prošloga stoljeća. To je ujedno i najpoznatiji sastav svestranog klavirista i skladatelja Chicka Coreae. Najnoviji nastavak, Return to Forever IV, okuplja trojku iz RTF-a – Chicka Coreau, Stanleya Clarkea i Lennya Whitea te violinista Jean-Luca Pontya iz Mahavishnu Orchestra i gitarista Franka Gambalea. Chick Corea, Stanley Clarke, Joe Farrell, Airto Moreira i Flora Purim imena su prvotnog sastava Return to Forever koji se pojavio 1972., spajajući sambu, jazz i fusion u novi progresivan i utjecajan zvuk. U 2011. kvintet se ponovno okuplja i pod nazivom Return to Forever IV spaja njihovu povijest s uzbudljivom vizijom jednog od najutjecajnih sastava svih vremena.

  Ulaznice po cijeni od 300 kuna i 600 kuna (VIP) moguće je kupiti u hotelima Monte Mulini, Eden, Park i Adriatic, te na prodajnim mjestima u sustavu Eventima (na
  Muzika.hr – kupovina ulaznica).

  Muziku podržava