Reggae legenda Lee “Scratch” Perry u Boogaloou

  3256

  Lee ‘Scratch’ Perry & The Upsetters + Bamwise

  120Kn – 140Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 29.4.2011. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Boogaloo Club – velika dvorana Zagreb , Vukovarska 68

  Jedan od najdugotrajnijih i najoriginalnijih reggae producenata i izvođača Lee “Scratch” Perry nastupit će 29. travnja u zagrebačkom klubu Boogaloo.

  Karijeru je započeo 1960-ih kao pjevač i inžinjer Studio Onea (Kingston, Jamajka) u vlasništvu Sir Coxsone Dodda, dok su u njemu nastajali klasici Wailersa. Njegova kreativnost do punog izražaja je došla 1970-ih kada počinje objavljivati samostalne albume.Surađivao je s nizom poznatih glazbenih imena, od od Heptonesa preko Skatalitesa do Clasha, a pripisuje mu se i kumovanje pri povezivanju Boba Marleya, Petera Toshaa i Bunnya Wailera s Barnet Brothersima.

  Najzaslužniji je za revolucionarnu inovativnost kroz studijsko ‘dub’ produciranje. Način na koji je prvi u povijesti koristio zvučne (echo, reverb, delay, itd.) efekte i ‘rewind’ tehniku, otvorio je novu dimenziju u reggae glazbi i utjecao na mnoštvo producenata, autora i izvođača.

  Muziku podržava

  Ovo će ujedno biti i službena promocija 9. Seasplash i 4. Outlook festivala.

  Prije i poslije koncerta večer će upotpuniti nastupi domaćih izvođača, stalnih suradnika predstavljenih festivala, sa velikim partyem na 2 floora i stilovima u rasponu od tradicionalnih (reggae, dub, dancehall) do modernih (drum’n’bass, dubstep, breakbeat).

  Ulaznice je u pretprodaji moguće kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Eventim (u Zagrebu
  – knjižara Rockmark, Berislavićeva 13 te na Muzika.hr – kupovina ulaznica).

  Cijena ulaznice je 120 kn do 1.4., nakon čega će biti 140 Kn, a na dan koncerta 160 Kn. Upad na party na dva floora nakon koncerta je 40 Kn.

  Muziku podržava