Rasprodan Rundekov “ApoCalypso Now”, koncert seli u veliku dvoranu Doma sportova

  861

  Darko Rundek: “Apocalypso Now”

  90Kn – 120Kn
  Datum i vrijeme: Subota, 16.12.2017. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Dom sportova – velika dvorana Zagreb , Trg Krešimira Ćosića 11

  Malo manje od mjesec dana uoči održavanja rasprodan je kapacitet Male dvorane te je koncert Darka Rundeka, planiran za 16. prosinca, prebačen u Veliku dvoranu zagrebačkog Doma sportova.

  Ogroman interes publike dovest će posljednji nastup Rundekove “Apocalypso Now” turneje na mjesto gdje je pjesma premijerno izvedena. Naime, upravo u Velikoj dvorani Doma sportova publika četvrtog Fiju Briju festivala mogla je po prvi put čuti “Apokalipso”, kojeg je Rundek kasnije izvodio na koncertima prije nego je pjesma službeno objavljena na istoimenom albumu.

  Muziku podržava

  Dva desetljeća kasnije album je doživio reizdanje u remasteriranom obliku naslovljenom “Apocalypso” i pojačanom nikada objavljenim albumom grupe Haustor “Dovitljivi mali čudaci”, a sama pjesma je postala jedan od najznačajnijih momenata naše glazbene povijesti.

  Za “Apocalypso Now” turneju Rundek je okupio glazbenike raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistice Ane Kovačić i vječnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu i bubnjevima, Mire Manojlovića na udaraljkama i vibrafonu, Slivia Biočića na bubnjevima, gitari i basu, do članova Cargo Trija, violinistice Isabel i multiinstrumentalista Dušana Vranića Duce. Osim ključnih pjesama albuma, kao što su “Apokalipso”, “Grane smo na vjetru”, “Tranzit”, “More more”, “Senor” ili “Štrajk željezničara” Rundek i njegov bend proći će u Domu sportova kroz najvažnije pjesme na potezu od Haustora do Cargo Tria.

  Ulaznice u pretprodaji iznose 100 kuna, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 120 kuna. Moguće ih je kupiti na službenim prodajnim mjestima – u Rockmarku, Dirty Old Shopu, Aquarius CD Shopu te na Eventimovim prodajnim mjestima (na Muzika.hr, u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

   

  Muziku podržava